Ga naar hoofdinhoud

Fellini met € 380.000 topper Excellent Dressage Sales

De eerste aflevering van de Excellent Dressage Sales was meteen een succes. Vrijwel alle paarden die onder de hamer kwamen werden verkocht. Topper van de veiling was de KWPN goedgekeurde Fellini (Ampere x Jazz), die € 380.000 op de teller bracht. Voor dit bedrag verkocht Nico Witte zijn aandeel in de hengst aan zijn Amerikaanse mede-eigenaar.

De Grand Prix-hengst Wup (v. Welt Hit II) blijft in Nederland. De ponyamazone Romee van Paassen neemt vanaf nu plaats in het zadel van de hengst die eerder door Joyce Heuitink werd gereden. Familie Van Paassen kocht het dier voor € 230.000. De KWPN goedgekeurde hengst Five Star (v. Amazing Star) bracht € 95.000 op en Foundation (v. United) ging voor € 30.000 weg. Deze twee paarden vertrekken naar Shirley Wilaras uit Singapore.

Er werden meer opvallende prijzen betaald op de veiling. Edy Rava (v. Lord Leatherdale) ging voor € 210.000 naar Amerika. Hetzelfde bedrag werd betaald voor de door Geert-Jan Raateland bijna tot Grand Prix-niveau opgeleide Zorro (v. Jazz). Nog een beetje meer, namelijk € 245.000, werd betaald voor toptalent Citho (v. Johnson). NMK-kampioene Andy (v. Jazz) gaat drachtig en wel van Bordeaux voor € 60.000 naar Rusland.

Fellini

Bron: Horses

Read the English version of this news item here

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

3 reacties op “Fellini met € 380.000 topper Excellent Dressage Sales

 • Jos Arensman

  Wat kunnen we trots zijn dat er in Nederland zo veel moois rond loopt.
  De veiling heeft dat weer eens bewezen.

 • Anoniem

  Exposition Boy is teruggekocht door de eigenaren!!

 • Dick de Jong

  @anoniem er staat in het artikel dan ook dat bijna alle paarden verkocht zijn. Trouwens in bijna elke veiling worden er wel paarden teruggekocht. Wat mee mijn nieuwsgierigheid opwekt is de reden dat u uw reactie anoniem meent te moeten plaatsen? welke reden kan dat hebben?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook