Ga naar hoofdinhoud

Glock’s Toto Jr. maakt karwei briljant af

Foto Melanie Brevink-van Dijk
Met een reuzenvoorsprong ging Glock's Toto Jr. de finale van de Isah Hengstencompetitie in en de hengst van het Glock Performance Centre maakte het karwei vanavond op de hengstenkeuring nog eens geweldig af ook. Met top cijfers won de Totilas-zoon onder Marieke van der Putten de finale én de competitie in de sterk bezette klasse L.

In de tussenstand kwam nauwelijks wijziging. Toto’s halfbroer Governor werd onder Adelinde Cornelissen tweede, gevolgd door Ferguson. In de eindrangschikking ging Gunner KS, geweldig marcherend onder zijn nieuwe amazone Dana van Lierop, aan Guardian S voorbij.

Daarmee zorgde dus alleen Belissimo-zoon Gunner KS – tot voor kort gereden door Laurens van Lieren – voor een verrassing. In een rechtstreeks duel (er werd volgens Pavo-formule gereden) versloeg de hengst onder zijn nieuwe amazone de met veel harmonie door Kim Koolen voorgestelde Guardian S.

Maar de beste hengst was uiteraard Glock’s Toto Jr., die volgens jurywoordvoerster Monique Peutz ‘alleen maar beter’ ging lopen. Stap en draf kregen een 9.5, alleen de harmonie scoorde onder de 9 (8.5) omdat de aanleuning vooral in het begin van de proef iets makkelijker had gekund.

Ook halfbroer Governor kreeg opmerkingen over de aanleuning, zijn cijferlijst bestond louter uit 8.5-en. De steeds sterker wordende Ferguson eindigde op de derde plaats, na een overtuigende voorstelling onder het zadel van Kirsten Brouwer.

Klik hier voor de volledige uitslag

Bron: Horses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.