Ga naar hoofdinhoud

Bundeskampioene Feingefühl wordt Hannoveraans kampioen

Feingefühl (v. Fürstenball) met Sandra Kötter - Foto: Rick Helmink

Op het kampioenschap voor jonge Hannoveraanse dressuurpaarden sleepte de Bundeskampioene van vorig jaar, Feingefühl (Fürstenball x Farewell III), de titel bij de vijfjarigen in de wacht. Ze kreeg voor haar galoppade maar liefst een 9,5. Bij de zesjarigen liep Dolciario (Danciano x Don Frederico) naar de zege.

Met gemiddeld een 8,5 bleef de sympathieke Feingefühl onder amazone Sandra Kötter de concurrentie met gemak de baas. De merrie van fokker en eigenaresse Gaby Heye-Hammerlage kreeg maar liefst een 9,5 voor de stap, 8,5-en voor de galop en totaalindruk en achten voor de draf en Durchlässigkeit. In 2018 won de merrie al de titel bij de driejarigen.

Fun4ever reservekampioen

De goedgekeurde hengst Fun4ever (Feedback x De Vito) liep met een 8,2 naar het reservekampioenschap. De hengst, die uit dezelfde merrielijn komt als Matthias Alexander Raths Grand Prix-paard Foundation, kreeg met Felix Hillmer in het zadel onder andere 8,5-en voor de draf, galop en totaalindruk.

Fürst Toto op drie

Paul Schockemöhle’s Fürst Toto (Fürstenball x Totilas) maakte de top drie van het kampioenschap compleet. Isabel Freese stuurde de hengst met een negen voor de draf en een 8,5 voor de galop naar gemiddeld een 8,0. Het gemiddelde werd vooral wat gedrukt door een zeven voor de stap.

Kwalificatie Bundeschampionate

Omdat de rubriek voor vijfjarigen ook gold als kwalificatie voor de Bundeschampionate, verschenen er ook een aantal niet-Hannoveraanse paarden aan start. Gaitano OLD (Goldberg x Rohdiamant) liep met Beatrice Buchwald naar een 8,3. Lena Waldmann stuurde Maracaná (Millennium x Lord Loxley) naar een 8,1 en Redford (Radisson x Farewell III) scoorde met Jessica Lynn Thomas precies een 8,0.

Dolciario beste zesjarige

Bij de zesjarigen won Dolciario met een 8,2. Eva Niklova stuurde de hengst naar een negen voor de stap, een 8,5 voor de totaalindruk, achten voor de draf en galop en een 7,5 voor de Durchlässigkeit. Maar liefst drie paarden kwamen uit op een 8,0 en deelden daarmee het reservekampioenschap: Quintessential (Quantensprung x Donnerhall), Don Mateo (Don Juan de Hus x Royal Highness) en Fürst Flulidu (Fürstenball x Rotspon).

Uitslagen.

Bron: Horses.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook