Ga naar hoofdinhoud

KWPN-hengst Invershin onder Theo Hanzon: ‘Hij past me heel goed’

Exclusief
Jennifer Hoffman. Foto: Melanie Brevink- van Dijk
Invershin (Charmeur x Balzflug) heeft een ruiterwissel ondergaan. Eerder zaten Jennifer Hoffmann en Carlijn Vaessen in het zadel van de KWPN-hengst en inmiddels heeft Theo Hanzon de teugels overgenomen. Hij is blij met de zesjarige hengst en bereidt zich nu voor op het outdoorseizoen.

Theo Hanzon heeft de door Rene Fransen gefokte Invershin van eigenaar Eric Koele nu een aantal maanden in training. “Invershin staat hier sinds afgelopen november maar de hengstencompetitie kwam net te vroeg. Carlijn heeft hem super gereden en hij was heel makkelijk na te rijden maar we moesten eerst nog een beetje een combinatie worden. Zodoende is in overleg met Eric besloten de om hengencompetitie voorbij te laten gaan”, legt Hanzon uit.

Paard voor de toekomst

Hanzon richt zich met Invershin nu op het outdoorseizoen. “Ik ga hem een aantal keer naar vreemd terrein meenemen en misschien een keer een oefenwedstrijd rijden. Daarna gaan we een planning maken. Invershin doet het super goed en ik ben heel gek van hem. Het is misschien geen spectaculair paard voor de jonge paarden wedstrijden maar zeker eentje voor de toekomst. Het is de laatste tijd best hard gegaan en hij laat heel veel talent zien voor het sluiten. Hij is heel overijverig en ik moet ervoor zorgen dat ‘ie rustig blijft. Maar dat ongedurige past mij wel”, zegt Hanzon lachend. “En daarnaast is hij ook nog super knap.”

Tip Emmelie en Jeroen

De hengst kwam op Hanzons pad na een tip van Emmelie Scholtens en Jeroen Witte, die een ander paard samen in eigendom hebben met Eric Koele. “Eric zocht een mannelijke ruiter voor Invershin waarop Emmelie en Jeroen voorstelden om mij te proberen. Echt heel sportief en leuk van hen.”

Nog een Koele-hengst

Naast Invershin heeft Hanzon nog een hengst van Eric Koele in training. Dat is de door Gestüt Lewitz gefokte Fabrice (For Romance I x Don Schufro) die aanstaande maandag wordt aangeleverd voor het KWPN voorjaarsverrichtingsonderzoek. Fabrice werd door Jeroen Witte klaargemaakt voor de hengstenkeuring, daar ook zadelmak gemaakt en verhuisde vervolgens naar Hanzon die hem voorbereidt op de aanlevering. “Hij lijkt wel met een zadel op z’n rug geboren”, grapt Hanzon. “Zó makkelijk is hij voor een driejarige.”

Bron: Horses.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.