Ga naar hoofdinhoud

Henkie geeft opnieuw visitekaartje af

Adelinde Cornelissen met Henkie. Foto: Melanie Brevink-Van Dijk

Alles behalve spannend was de hengstencompetitie Gelders paard op de KWPN Hengstencompetitie: Henkie (v. Alexandro P) en Adelinde Cornelissen waren de enige deelnemers in deze rubriek. Toch was er reden genoeg voor het publiek om te genieten, want opnieuw gaf de combinatie hun visitekaartje af. Met een gedegen en correct gereden proef op M-niveau werd een score van 88 punten genoteerd. 

De hengst liep met veel balans en ruimte door de baan en overtuigde in alle gangen. Met name in de stap imponeerde de Alexandro P-zoon  het meest, daarvoor ontving hij een 9,5 van de jury. Voor de draf, functionaliteit en algemeen beeld verschenen er negens op het scorebord.

De galopverruimingen mogen nog wat beter gemarkeerd worden. De bruine zou dan net wat meer bergopwaarts mogen blijven bewegen. Dat onderdeel leverde een 8,5 op, net als de gedragenheid en souplesse.

Stemmen publiek

Voor het eerst dit jaar kan het publiek via een app meestemmen. De toeschouwers waren in hun oordeel wat strenger dan de jury, hier bleef de score op 81 punten steken.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook