Ga naar hoofdinhoud

HK NRW: Nakomelingen Ampère maken indruk

Ampere
Ampere werd als veulen geveild in Borculo

De nakomelingen van de KWPN-hengst Ampere (v. Rousseau) maakten vanmorgen op de straat en vanmiddag bij het vrijbewegen op de Westfaalse hengstenkeuring een goede indruk. Direct de nummer 1 van de collectie, een Ampere uit een moeder van Carabas, deed vele harten sneller kloppen. Klik hier voor een video van catalogusnummer 1. 

Vandaag werden de 70 geselecteerde hengsten door de hengstenkeuringscommissie bekeken op de straat en bij het vrijbewegen. Onder de 70 hengsten zijn verschillende Nederlandse inzendingen zoals cat.nr 4 (v. Ampere, video) van Willeke Bos uit Wijdewormer, de Nederlands gefokte cat.nr 5 (v. Ampere, video), cat.nr 43 (v. Sandro Hit, video) van M. van Zelst uit Oisterwijk, cat.nr 48 (v. Vivaldi, video) van Sven Rothenberger uit Bad Homburg, de Nederlands gefokte cat.nr 67 (v. Lordanos, video) en de zeer opvallend gefokte cat.nr 70 (v. Pilot, video) van Team Nijhof en Wim ten Pas uit Geesteren.

Morgen mogen de hengsten vanaf 10.00 uur in Münster-Handorf laten zien wat ze kunnen bij het vrijspringen en wordt bekend gemaakt welke hengsten met een dekbrevet naar huis gaan. Woensdag worden de premies na het longeren uitgedeeld en vervolgens komen de hengsten onder de hamer.

Klik hier voor de gehele collectie. 

De Westfaalse hengstenkeuring wordt uitgezonden op www.clipmyhorse.de 

 

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook