Ga naar hoofdinhoud

HK Oldenburg: 13 springhengsten goedgekeurd

Dallas VDL en Jur Vrieling in 2015. Foto: Melanie Brevink
Op de hengstenkeuring van Oldenburg International (OS) presenteerden 33 springhengsten zich vandaag in de ring, waarvan er 13 onder voorbehoud werden goedgekeurd. Onder de vijf geprimeerde hengsten bevindt zich een KWPN-gefokte Dallas VDL-zoon.

De gerenommeerde hengsten Diamant de Semilly en Balou du Rouet drukten hun stempel op de keuring en kregen beide twee zonen goedgekeurd. Een zoon van Balou du Rouet uit een moeder van Arpeggio werd geprimeerd. Van Diamant de Semilly kreeg een zoon uit een moeders van Quidam de Revel een premie.

Dallas VDL, die onder Jur Vrieling uitgebracht werd in de hengstencompetitie, gaf zijn kwaliteiten door aan een goed springende zoon, die eveneens een premie ontving. Deze Idallas werd gefokt door B. van Spijkeren uit Epe en is in eigendom van internationaal springruiter Mario Stevens uit Molbergen.

Andere geprimeerde springhengsten waren Christian x Last Liberty en Stakkato Gold x Classiker.

In 2016 worden bij alle Duitse stamboeken nieuwe regels ingevoerd. Na te zijn goedgekeurd op de hengstenkeuring dienen de hengsten eerst het verrichtingsonderzoek succesvol te doorlopen, alvorens zij ter dekking kunnen worden gesteld.

Morgen vindt om half tien de selectie van de kampioenshengst plaats.

Klik hier voor de lijst met de (niet) goedgekeurde hengsten.

Bekijk hieronder een video van de goedgekeurde KWPN’er Idallas (Dallas VDL x Cantos x Voltaire):

Bron: Horses

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook