Ga naar hoofdinhoud

HK Westfalen: Volg de keuring live

Foto: Paardenkrant-Horses.nl/Rick Helmink

De Westfaalse keuring in Münster-Handorf begint vandaag om 11.30 uur met de presentatie op de straat. De keuring is live te volgen via ClipMyHorse.tv. In totaal staan er 70 hengsten in het boekje. Op de keuring in het Duitse grensgebied is ook dit jaar weer veel Nederlandse invloed. Niet alleen wat betreft bloedlijnen, maar ook qua inzenders en fokkers. 

Eugène Reesink heeft maar liefst vier hengsten op de keuring. Het gaat om cat.nr 30 (Jazz x Flemmingh), cat.nr 34 (San Amour x Ehrentanz I), cat.nr 45 (Zatchmo x Sorento) en de door hem zelf gefokte cat.nr 43 (Vitalis x Ampère), die hij samen met Andreas Helgstrand voorstelt.

De VDL Stud heeft in cat.nr 46 (Glock’s Zonik x Don Schufro) een zelfgefokte dressuurhengst op de keuring.

Nel ten Heuvel

Nel ten Heuvel uit Fluitenberg is met twee inzendingen de best vertegenwoordigde fokker. Van haar komen cat.nr 40 (Sorento x Belissima v. Belissimo M) en cat.nr 42 (Van Vivaldi x Finlay v. Fidermark) in de baan. Beide hengsten worden voorgesteld door Mathieu Beckmann.

F. Nobach uit Opende fokte cat.nr 3 (Apache x Houston). Deze hengst van Gestüt Gut Neuenhof werd in 2014 voor 45.000 euro verkocht op de Starsale.

Springhengsten

Bij de springhengsten zijn er geen hengsten van Nederlandse eigenaren, maar wel drie hengsten van Nederlandse fokkers. Het gaat om cat.nr 57 (Dantos HBC x Veron) die werd geboren bij J. Veurink uit Loozen, de door E. Vriend uit Ruinen gefokte cat.nr 62 (Etoulon VDL x Sheraton) en de door G.M. Spronk uit ‘s-Heerenberg gefokte cat.nr 67 (Verdi TN x Heartbreaker).

Bekijk hier video’s van de Nederlandse inzendingen

Programma en handige links

De keuring begint vandaag (21 november) om 11.30 uur met de presentatie op de straat, gevolgd door het vrijbewegen van de springhengsten (14.00 uur) en het longeren van de dressuurhengsten (16.30 uur). Op 22 november wordt de keuring vervolgd met het vrijbewegen en -springen van de dressuurhengste (9.00 uur) en de springhengsten worden vanaf 15.30 uur beoordeeld. Aansluitend aan elke ring wordt bekend gemaakt welke hengsten worden goedgekeurd. De keuring wordt woensdag afgesloten met het plaatsen van de premiehengsten en de veiling. Klik hier voor het programma en de indeling.

Livestream ClipMyHorse.tv

Klik hier voor de collectie(met video’s)
Online catalogus
Klik hier voor de collectie op HorseTelex.nl

Trailer:

Lees ook:
HK Westfalen: Collectie met video’s online
Westfalen kleurt Oranje op hengstenkeuring
Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook