Ga naar hoofdinhoud

HK Zweden: Bordeaux en Zavall VDL leveren kampioenen

Ironman H (v. Bordeaux) - Foto: SWB.org
Op de Zweedse hengstenkeuring zijn twee KWPN'ers uitgeroepen tot kampioenhengst. Bij de springhengsten was de titel voor de door G.P.J. Vossen gefokte derde bezichtigingshengst Ike (v. Zavall VDL). De reeds in Oldenburg goedgekeurde Ironman H (ex. Ironman Platinum v. Bordeaux), die werd geboren bij J.A.M. Hurkmans, werd dressuurkampioen. 

De Nederlandse invloed was weer enorm op de Zweedse hengstenkeuring, niet alleen met Gert van den Hoorn en Pieter Kersten als juryleden en Theo Hanzon en Dave Maarse als testruiters.

Ook via in Nederland gefokte hengsten: vijf van de in totaal vijftien goedgekeurde hengsten zijn KWPN’ers en daarbij hebben er nog eens vier een KWPN-vader.

Ironman H

In samenspraak met testruiters Theo Hanzon en Eva Möller koos de dressuurjury voor de Bordeaux-zoon Ironman H als kampioen. Ook de twee andere goedgekeurde dressuurhengsten hebben een KWPN-vader: het gaat Aideean (v. Ampère) en Conde Nord (v. Charmeur).
Ironman H (zwart), hier onder testruiter Eva Möller. Theo Hanzon rijdt de vos Fiorello.

Ike

De Zavall VDL-zoon Ike werd door de jury – met daarin Pieter Kersten en testruiter Dave Maarse – bovenaan gezet bij de vierjarige springhengsten. Bij de vierjarige springhengsten werden nog twee KWPN’ers goedgekeurd: de in Zweden gefokte Ipanema CC (v. Verdi) en I’m Very Special (v. I’m Special de Muze). De vierde goedgekeurde springhengst is de Zweeds gefokte Mr Vain GJ (v. Diarado).

Vier driejarigen

Bij de driejarigen was er (voorlopig) groen licht voor vier hengsten. De springhengsten Baloé HP (v. Balou du Rouet) en Calido’s Son (v. Calido I) en de dressuurhengsten Demand (v. Ampère) en Formalin (v. Floricello).

Vijf vijfjarigen

Bij de vijfjarigen was er groen licht voor vijf hengsten. Daaronder de bij het KWPN in het verrichtingsonderzoek 2015 met 72,5 punten naar huis gestuurde KWPN-hengst Harlem D (ex. Handshake, v. Vivaldi), die op de KWPN-keuring in de kampioensring liep. Het fokproduct van J.C.M. Derikx werd na zijn afwijzing bij het KWPN door eigenaren Ad Valk en Jan Vink aan de Zweedse Sophia Skobe Rosen verkocht.

Ook goedgekeurd werden Cayenne de Clarence (v. Baloubet du Rouet), Conthallon Rouge (v. Conthargos), Dragon Welt (v. Dancier) en Quintet (v. Quintender).

Tweede Verdi

Bij de oudere hengsten was er groen licht voor een tweede zoon van Verdi: Vinnio II W Z. Ook Agathon S (v. Cosmopolite S) en Crusador Ice (v. Cabachon) werden als oudere hengsten goedgekeurd.

Klik hier voor de volledige lijst

Handige links

Klik hier voor alle startlijsten en uitslagen
Klik hier voor de collectie op HorseTelex

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook