Ga naar hoofdinhoud

Holsteiner HK: 70 hengsten toegelaten

Foto: Paardenkrant-Horses.nl/Rick Helmink

70 hengsten zijn toegelaten tot de Holsteiner keuring 2021, die dit jaar plaatsvindt van 28-30 oktober in de Holstenhallen in Neumünster. Casall is met zes zonen opnieuw topleverancier en de C-lijn sterk vertegenwoordigd, maar de nieuwe fokkerijleider Stephan Haarhoff is ook blij met bloed uit België, Frankrijk en Nederland. "Ik denk dat we qua bloed nog nooit zo'n gevarieerde collectie hebben gehad en dat heeft natuurlijk veel te maken met het steeds meer openstellen van het stamboek in de afgelopen jaren."

De collectie is wederom sterk beïnvloed door de Cor de la Bryère-lijn: Casall heeft zes zonen op de keuring en ook zijn zonen Cascadello I, Central Park, Chopin en Cieran en zijn kleinzonen Charleston, Clarksville en Christer hebben nafok op de keuring. Cor de la Bryère wordt ook vertegenwoordigd door drie zonen van Cornet Obolensky.

Daarnaast is Diamant de Semilly met zijn zonen en kleinzonen aanwezig en zorgt hij met Diarado, Dominator Z en Denver voor de gewenste afwisseling van bloed.

Uriko

De door Joop Aaldering en Kyra Swelheim gefokte Holsteiner Verbandshengst Uriko heeft dit jaar drie zonen op de keuring, zijn zoon United Way is ook goed vertegenwoordigd. Uit de eerste jaargang van de voormalig keuringskampioen komen drie zonen op de keuring.

Gevarieerder dan ooit

BWP- en KWPN-hengsten als Emerald van het Ruytershof, Halifax van ‘ Kluizebos,Heartbeat, I’m Special de Muze, Million Dollar, Manchester van’t Paradijs en Ogano Sitte, Taloubet Z, Van Gogh en Zirocco Blue VDL hebben ook zonen op de keuring dit jaar. “Dit jaar is de collectie qua bloed gevarieerder dan ooit”, benadrukt Stephan Haarhoff. “We hebben op de voorkeuring veel zeer moderne paarden met veel kwaliteit op de sprong voorgeschoteld gekregen.”

Bekijk de collectie (met video’s) hier

Bron: Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.