Ga naar hoofdinhoud

Jan en Willem Greve’s fokproduct Kathelien W naar hoogste IBOP score in Luttenberg

Hessel Hoekstra, hier met Elien. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
In januari dit jaar sprong de Overijsselse CK-kampioene Karelien W (v. Comme Il Faut) naar de topscore van 90,5 punten in de IBOP in Tolbert. Gisteren was haar even oude zus Kathelien W (v. Cornet Obolensky) in de baan in Luttenberg en liep naar de hoogste dagscore met 84 punten. Beide paarden zijn door Jan en Willem Greve gefokt uit de Grand Prix-merrie Elien (v.Carambole) en zijn nog in het bezit van de fokkers. De driejarige Negro-dochter Lady van Edwin Enzerink was het beste dressuurpaard met 83,5 punten.

In tegenstelling tot haar zus is Kathelien W met haar 1,60m niets te groot, maar ze beschikt wel over een heel stel wenselijke eigenschappen. “ Ze is niet de grootste maar compenseert dit met goede lengte in het lichaam en vooral een goede, grote galop. Het is een heel atletische merrie die met veel souplesse en lichtvoetigheid beweegt. Voor zowel de draf en galop als de houding en balans konden we haar een 8 geven. Ze springt met snelle reflexen, veel lichaamsgebruik, maakt de sprong achter telkens heel goed af en lijkt over een zeer goede instelling te beschikken”, vertelt inspecteur Henk Dirksen.

Kathelien W tijdens haar IBOP-proef:

https://www.facebook.com/309159779639077/videos/441901346547922/

9 voor instelling

Voor de instelling kreeg de Cornet Obolensky-dochter een 9, naast 8,5-en voor reflexen, techniek, rijdbaarheid en aanleg als springpaard. De merrie werd vakkundig voorgesteld door Elisah Aarts. Van de twaalf springmerries slaagden er vijf.

Driejarige Lady naar 83,5 punten

Bij de dressurmerries lag het slagingspercentage wat hoger en ook hier kwam een uitschieter naar voren. Dierenarts en teamveterinair Edwin Enzerink kwam goed voor de dag als fokker/geregistreerde van de pas driejarige Lady van Negro uit de keurmerrie Welkom van Krack C, die aansluitend ook ster verklaard kon worden. Ze liep 83,5 punten bijeen in de IBOP met 9’s voor zowel de houding&balans als de rijd-&bewerkbaarheid.

‘Steeds mooi bergopwaarts’

Een opvallend resultaat voor de merrie die nog  drie jaar moet worden. Dirksen: “Deze goed ontwikkelde merrie blonk uit met haar houding, balans, gedragenheid en bewerkbaarheid. Dat was opvallend goed voor zo’n jonge merrie. Ze draaft en galoppeert met veel beentechniek en het beeld is steeds mooi bergopwaarts. Lady laat zich al fantastisch goed rijden en bewerken, en is een royale en opwaarts gebouwde merrie.”

Halfzus Goldberg en Coco Chanel

Met 80 punten behoorde ook de vierjarige Kiecky (v. Ampère) tot de betere paarden van de dag. De merrie komt uit Whoopy Goldberg van fokker Vincent te Poele en mede-geregistreerde J. te Poele uit Westendorp en is een halfzus van het Lichte Tour-paard Coco Chanel (v. Sandreo) van Patrick van der Meer en de veelbesproken, voor diverse Duitse stamboeken gekeurde Goldberg (v. Amazing Star). Ze beweegt met veel souplesse, toonde een hele goede galop met daarin veel afdruk en laat zich goed bewerken. Aansluitend werd Kiecky met 75 punten voor exterieur ster verklaard.

In totaal slaagden tien van de veertien dressuurmerries.

Bron KWPN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.