Ga naar hoofdinhoud

KWPN bovenaan in eindstand WBFSH-ranking dressuur

Sönke Rothenberger met Cosmo. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

De eindstand van de Rolex/WBFSH ranglijst voor paarden en stamboeken is gepubliceerd. Het KWPN bezet een eerste plaats bij de dressuurpaarden stamboeken en een tweede plaats bij de springpaarden.

Het KWPN eindigt als eerste in de dressuur door onder andere de goede prestaties van Cosmo (v. Gogh), Glock’s Voice (v. De Niro) en Cennin (v. Vivaldi). Op een tweede plaats in de dressuur volgt het Hannoveraner Verband die door onder andere Don Johnson (v. Don Frederico), Damsey (v. Dressage Royal) en D’ Agostino (v. De Niro) zo hoog eindigt. Het Oldenburg bezet een derde plaats door toppaarden zoals Weihegold (v. Don Schufro) en Dante Weltino (v. Danone 4).

 

Springpaarden

Het BWP bezet een eerste plaats bij de stamboeken voor de springpaarden. Halifax van het Kluizebos (v. Heartbreaker) is hierin de absolute topper die bijgedragen heeft aan de hoogste plaats voor het Belgische stamboek. Het KWPN eindigt op de tweede plaats door onder andere Babylotte (v. Dollar du Murier), G & C Arrayan (v. Baloubet du Rouet) en Aquila HDC (v. Ovidius).

Eventing

Het Irish Sport Horse Studbook bezet een eerste plaats bij de eventingpaarden. Het KWPN vinden we hier terug op een vierde plaats door onder andere Bulana (v. Tygo) en Zagreb (v. Perion).

Klik hier voor de ranglijsten

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/wbfsh

Eén reactie op “KWPN bovenaan in eindstand WBFSH-ranking dressuur

  • Maarten Aerts

    Als je de afkomst van de vaders bekijkt… zowel in dressuur als springen een mengelmoes van verschillende stamboeken… heeft zo’n ranglijstje dan wel enige betekenis?
    Het zijn de fokkers die fokken, niet de stamboeken!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook