Ga naar hoofdinhoud

KWPN-keurhengst Karandasj gestorven

Jan Greve meldt dat zijn KWPN-keurhengst Karandasj (Fedor x Irco Polo) is gestorven. De zwarte springhengst die voor de Britse en Ierse fokkers beschikbaar was, kreeg vrijdag koliek en werd geopereerd in de nabijgelegen kliniek in Devon.

,,Dat bleek wel nodig te zijn. Zes tot zeven meter darm zat klem. De operatie leek goed gelukt, want Karrie knapte vrijdagavond goed op. Maar opeens ging hij toch weer achteruit. Ze hebben ‘m nog een keer open gemaakt, maar dan weet je het wel. Het mocht niet meer zo zijn”, vertelt Jan Greve, zelf ook dierenarts.

Karandasj, die 16 jaar is geworden en in mede-eigendom was van dekstation De Radstake, neemt een bijzondere plek in bij de familie Greve. Nadat Roelof Bril hem internationaal had uitgebracht, nam Willem Greve met succes het stokje over. De betrouwbare zwarte hengst bijvoorbeeld won de Derby van Maastricht en teamgoud op het Europees kampioenschap voor young riders, waar hij met Willem individueel als zesde finishte.

Jan Greve verhuurde Karandasj naar Engeland vanwege de grote vraag naar hem. ,,Hier in Nederland heeft hij in het begin heel veel gedekt en dat nam op een gegeven moment af. Toch waren er steeds fokkers die hem gebruikte. Ze kwamen terug omdat Karandasj zulke fijne paarden gaf.”
De Britten en Ieren zijn gek op Karandasj-nakomelingen nu er zoveel in de picture springen. De Britse Sophie Tobin won onlangs de Grote Prijs van Vilamoura en Nantes op Orion II (mv.Kaiserstern xx).
Er is op De Watermolen van Greve nog wel diepvriessperma beschikbaar van Karandasj.

Bron: De Paardenkrant / Wendy Scholten

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook