Ga naar hoofdinhoud

KWPN schrapt Paard van het Jaar-verkiezing op hengstenkeuring

Exclusief
De preferente Heartbreaker, bij zijn huldiging als Paard van het Jaar - Foto: Paardenkrant-Horses.nl
Vanaf 2002 werd jaarlijks op de KWPN hengstenkeuring de Nimmerdor-Trofee uitgereikt aan het KWPN Paard van het Jaar. Aan die traditie van vijftien jaar komt dit jaar een einde. De Paard van het Jaar-verkiezing, waar het publiek zelf ook een stem in had via IdS en de KWPN-website, wordt ingeruild voor de verkiezing van 'Stallion of the Year'. 

“We wilden dichter bij de fokkerij komen te staan met de Trofee en zo hebben we besloten om ‘Paard van het Jaar’ in te ruilen voor ‘Stallion of the Year'”, vertelt Charlotte Dekker, hoofd communicatie bij het KWPN.

De Nimmerdor-Trofee, die in 2016 nog naar Heartbreaker ging en daarvoor aan paarden als Totilas, Hickstead, Valegro en Zenith SFN werd uitgereikt, blijft nog wel bestaan. “Die wordt nu uitgereikt aan de Stallion of the Year.”

Naast Heartbreaker, werden ook de hengsten Concorde, Manno en Jazz gehuldigd als KWPN Paard van het Jaar.

Verrassing

De verkiezing is niet opgenomen in het programma van de KWPN-hengstenkeuring. “Het is een verrassing”, aldus Charlotte Dekker.

Een grote kanshebber is Negro, die in het zonnetje komt te staan in de afscheidsshow van Valegro. Naast Valegro komen er ook een aantal andere nakomelingen van de hengst in de baan, kondigde het KWPN onlangs aan.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Eén reactie op “KWPN schrapt Paard van het Jaar-verkiezing op hengstenkeuring

 • Rik

  Opnieuw een slag in het gezicht van de fokkers en een ondersteunende maatregel voor de promotie van de hengsten(houders).
  Ik begrijp dat het makkelijk is om hengsten in het zonntje te zetten, maar…….. zijn merries en ruinen dan geen volwaardige paarden die deel zouden mogen nemen aan de verkiezing Paard van het Jaar oftewel het ‘vernieuwende’ Stallion of the Year.
  Verniewing: Absoluut.
  Verrijking: Twijfelachtig.
  Ondersteunig Fokkerij: zeer twijfelachtig.
  Maar zoals altijd ploegde hij voort.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.