Ga naar hoofdinhoud

Minderman niet langer bij AES

Kees van den Oetelaar
De bestuurlijke perikelen binnen het AES stamboek, die voor veel onduidelijkheid bij fokkers en hengsteneigenaren zorgde, zijn deze week opgelost. Kees van den Oetelaar (foto), grootaandeelhouder en directeur van het AES-stamboek, had het aan de stok met oud-directeur Henk Minderman, die beweerde nog steeds directeur te zijn van het stamboek en op eigen houtje onlangs nog een keuring organiseerde in België. Van den Oetelaar spande in Engeland een kortgeding aan tegen Minderman, maar de twee kwamen niet tegenover elkaar te staan in de rechtszaal. Minderman schikte met Van den Oetelaar en heeft vanaf nu niets meer met het AES te maken. 

“Kort voor dat het geding zou dienen in de Engelse rechtbank heeft Minderman een schikking met ons getroffen. Daarbij zijn onze eisen, onder andere dat hij zich vanaf nu niet meer bezig houdt met het AES, de telefoonlijnen doorschakelt naar ons, zijn website uit de lucht haalt en de administratie aan ons overdraagt, ingewilligd”, vertelt Joris van den Oetelaar, woordvoerder van het AES.

De onduidelijkheid kwam vooral naar buiten na de twee keuringen die onlangs plaatsvonden. Minderman beweerde dat de keuring in Schijndel op 15 maart bij familie Van den Oetelaar niet geldig was en organiseerde op zijn beurt een keuring in het Belgische Fleurus in het laatste weekend van maart.

Nu blijkt dat Minderman geen gelijk had, wordt de Belgische keuring ongeldig verklaard. “We hebben Henk Minderman uitdrukkelijk verboden om deze keuring te organiseren en hebben mensen ook gewaarschuwd dat deze keuring niet geldig was. Om de inzenders aan deze keuring toch tegemoet te komen organiseren we volgende week in Schijndel nog een AES-keuring. Aan deze keuring kunnen hengsteneigenaren die de dupe zijn geworden van de ongeldige keuring in België gratis deelnemen. Het moet niet zo zijn dat de inzenders slachtoffer worden van de onduidelijkheid”, aldus Van den Oetelaar.

Henk Minderman was niet bereikbaar voor commentaar.

Lees woensdag meer in De Paardenkrant.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.