Ga naar hoofdinhoud

Patrick van der Meer in zijn nopjes met Totilas-merrie

Exclusief
Patrick van der Meer. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Patrick van der Meer heeft een nieuw paard onder het zadel. Dat is Totilas-dochter Gold Apple (mv. TCN Partout) waarmee hij vandaag op de IBOP in Barsingerhorn debuteerde in de ring. "Ik rijd haar pas een maand en we gaan de verdere plannen nog even bekijken", vertelt de ruiter.

De zesjarige Gold Apple is in eigendom van haar fokker en stond eerder in training bij President Stables van Carolyn Kooiman. “Toen ben ik gevraagd haar te proberen met oog op de IBOP. Ik heb ooit een keer IBOP gereden maar dat is heel lang geleden”, lacht Patrick van der Meer.

Plannen

Hij reed de merrie naar 84 punten waarmee ze ruimschoots slaagde en de hoogste score van de dag behaalde. “Gold Apple is een heel fijn paard om mee te werken en ik vond het leuk om te doen. De IBOP was de hoofdreden dat ze bij mij op stal kwam en we hebben eigenlijk nog geen verdere plannen.”

Bewerkbaar

Vanwege zijn deelname aan CDI Zeeland had Van der Meer de merrie vorige week nauwelijks gereden. “Mijn stalamazone heeft haar aan het werk gehouden en ik kon haar zaterdag zo weer oppakken. Ze is makkelijk, niet kijkerig en super bewerkbaar”, aldus Van der Meer over de eigenschappen van de bruine Totilas-dochter.

Zingaro-Apple en First Apple

Gold Apple komt, zoals het achtervoegsel al doet vermoeden, uit de fokkerij van Nico van Maaswaal die onder andere ook Zingaro-Apple (Grand Prix met Marieke van der Putten) en First Apple fokte. Zowel First Apple, die onder van der Meer succesvol uitkomt in de Subtop, als Gold Apple komen uit de Grand Prix-merrie Oogappel. “Ik ben heel gek met First Apple. Hij is net als zijn halfzusje een paard dat zich enorm opwaardeert zodra je ermee aan het werk gaat.”


Bron: Paardenkrant-Horses.nl

3 reacties op “Patrick van der Meer in zijn nopjes met Totilas-merrie

 • Heleen Cramer

  3/4 Trakehener dus: werkwillig, getalenteerd… Iets extra’s…..
  Waar dat toch vandaan komt…..?

 • Ben Veheij

  Om een produkt van 2 “halve” trakehners als 3/4 trakehner te bestempelen vind ik wat ver gaan. Ik vermoed dat hier eerder de positieve eigenschappen van de Oberlina- en de Freiminkastam zijn komen bovendrijven 😉

 • Heleen Cramer

  Stel je toch voor dat een Trakéhner iets góeds zou brengen….
  Tjonge… Dat kunnen we toch niet hebben….
  Ook al is het maar 1/2… (Inderdaad, klein rekenfoutje van mijn kant).
  Weer zo zuur…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.