Ga naar hoofdinhoud

Soevereine Hometown verslaat Henkie

Diederik van Silfhout en Hometown. Foto: Melanie Brevink-van Dijk
Met een enorm vertoon aan gemak en talent schreef Hometown vanmorgen de derde omloop van de Isah Hengstencompetitie dressuur met 90 punten op zijn naam. Favoriet Henkie moest met een puntje minder genoegen nemen met de tweede plaats, gevolgd door Trafalgar (86).

“We hebben erg genoten van deze proef”, aldus jurywoordvoerster Christa Larmoyeur, die de proeven samen met Monique Peutz beoordeelde. “Niet alleen vanwege het talent van Hometown, maar ook omdat dit de manier was zoals een jong paard voorgesteld moet worden.”

Onspectaculair

Dit compliment kwam Diederik van Silfhout volledig toe. Hij stelde de langbenige topatleet Hometown (Apache x Ferro) eigenlijk onspectaculair voor, in alle rust. Maar daardoor werd zeer goed zichtbaar met hoeveel gemak Hometown zijn balans onderhoudt, ook in overgangen.

De draf en de aanleg werden gewaardeerd met een 9, de galop en de harmonie kregen zelfs een 9,5.

Uitmuntende basisgangen

Henkie toonde onder Adelinde Cornelissen opnieuw drie uitmuntende basisgangen (9, 9.5 en 9). De hengst werd bij momenten iets kort in de hals en had wat meer moeite met de overgangen, met name van galop naar draf. Dit leverde een 8 op voor harmonie.

Proef met twee gezichten

In het eerste deel van zijn proef was Trafalgar (v. Totilas) nog wat onrustig en ongelijk, maar Marieke van der Putten kreeg gaandeweg meer rust in de proef en controle over de hengst van Edward Gal. Draf en galop werden met een 9 gewaardeerd, in stap zou de hengst meer lichaamsgebruik moeten hebben (7.5).

Minder lengtebuiging

Op de vierde plaats eindigde Daily Diamond, die onder Dana van Lierop wat minder lengtebuiging en lossigheid liet zien dan voorheen. De juryleden hadden genoten van de draf en de galop (84). Een steeds constanter lopende Total U.S. pakte onder Dinja van Liere de vijfde plaats (83). De stap is een sterk onderdeel (9), maar de hengst liet ook al veel talent zien in de overgangen terug in draf en galop.

Habanna zeer gespannen

Een zeer gespannen Habanna bezorgde Monique Peutz en Christa Larmoyeur de nodige hoofdbrekens. De stap ging helemaal stuk, in galop bleef de hengst maar omspringen, maar het talent van Habanna was evident. De juryleden kwamen uit op 79 punten en de zesde plaats.

Juiste hout

Op de zevende plaats eindigde de getalenteerde Wynton-zoon Hitmaker, gereden door Jennifer Sekrève. Vooral in galop liet deze hengst zien uit het juiste hout gesneden te zijn.

Uitslagen

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Eén reactie op “Soevereine Hometown verslaat Henkie

  • Sue

    Heerlijk natuurlijk en licht in de aanleuning voorgesteld en dan nog zo blijven lopen! Genot om naar te kijken!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook