Sporttest: 9,73 voor Colman uit stam Casall Exclusief

Catch (v. Colman) - Foto: Holsteiner Verband

“We kunnen eigenlijk helemaal geen punten van kritiek bij deze hengst bedenken”, zei de jury over de vierjarige Catch (Colman x Calido I) in de sporttest. De tweede reservekampioen van de Holsteiner keuring in 2015, die destijds voor 105.000 euro eigendom werd van het Hosteiner Verband, kreeg een 10 voor de aanleg als springpaard en kwam totaal uit op een 9,73 in Münster-Handorf. Een recordscore. 

Catch, die uit Holsteiner Stamm 890 (de stam die ook Casall voortbracht) komt, kreeg verder een 9,6 voor de galop, een 9,8 voor het vermogen, een 9,6 voor de manieren en een 9,8 voor de rittigkeit. “Hij heeft heel veel kracht, probeert alles goed te doen en sprong elke keer op dezelfde manier waarbij hij zijn lichaam heel mooi gebruikte. Daarbij zoekt hij de sprong echt op en was hij ook voor de testruiter heel fijn te rijden.”

A la Carte NRW

De door Jenny Ekkel uit Geesteren gefokte A La Carte NRW maakte indruk met zijn zoon Amazon (mv. Arpeggio). De in Westfalen goedgekeurde en door Gestüt Sprehe voorgestelde hengst deed nog wat groen aan en had wat balansproblemen in galop, maar liet over het hout zeer goede dingen zien. Hij kreeg onder andere een 9,2 voor het vermogen en een 9 voor de manieren. Met een eindcijfer van 8,83 kreeg hij de op een na hoogste punten.

Zoon van Kannan

Paul Schockemöhle stuurde de Kannan-zoon Kanndarco (mv. Darco) naar de sporttest, die zich op de laatste dag van de sporttest van zijn beste kant liet zijn. Hij kreeg onder andere een 9 voor het vermogen en kwam totaal uit op een 8,67.

Klik hier voor de volledige uitslag

Livestream ClipMyHorse.tv

De sporttest in Münster-Handorf is live te volgen via ClipMyHorse.tv. Vanmiddag komen de dressuurhengsten in de baan. De beelden van de springhengsten zullen later vandaag terug te vinden zijn in het archief.

Klik hier voor de livestream
Klik hier voor de catalogus
Klik hier voor het tijdsschema

Lees ook:

Sporttest: Zonen Hickstead, Zirocco Blue VDL en Plot Blue maken indruk

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.