Ga naar hoofdinhoud

Startlijsten voor Zweedse hengstenkeuring bekend

Elliot (Casall x Goodtimes)
Het Zweedse stamboek heeft de aangemelde hengsten voor de hengstenkeuring, die jaarlijks wordt gehouden in de vorm van zeven dagen durend verrichtingsonderzoek voor drie tot en met vijfjarige hengsten, prijs gegeven. 45 hengsten werden aangemeld voor de keuring, die vanaf aanstaande vrijdag begint.

De Zweedse hengstenkeuringscommissie, waar de Nederlanders Frenk Jespers en Pieter Kersten deel van uit maken, krijgt negen driejarigen, 22 vierjarigen, twee vijfjarigen, en twaalf oudere hengsten voor ogen. De oudere hengsten kwalificeerden zich voor de keuring door aansprekende sportresultaten.

Op de startlijst staan verschillende hengsten met een Nederlands tintje. Zo verschijnen er bij de driejarigen zonen van Blue Hors Zack en Zuidenwind en wordt de door Bennie Wezenberg gefokte Diador (Diarado x Polydor) gepresenteerd. Bij de vierjarigen is er invloed van onder andere de VDL Stud die Mr. Pleasure d’Ive Z (v. Mr. Blue) en Elliot (v. Casall, foto) presenteert en komen in de dressuur zonen van Temptation, Sandreo, Jazz, Johnson (2), Ampere en Blue Hors Zack aan de start.

VDL neemt ook de vijfjarige Diamantino VDL (v. Quaprice Z) en de voormalig KWPN-keuringskampioen Boss VDL (v. Indoctro) mee naar de Zweedse hengstenkeuring.

Klik hier voor de startlijsten van de Zweedse hengstenkeuring. 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook