Ga naar hoofdinhoud

In Style en Imposantos delen eerste plaats

Monique Peutz en Gert van den Hoorn konden vandaag in de kop van het L-klassement in Zuidbroek maar geen onderscheid maken. Imposantos en In Style kwamen beide op 85 punten uit, met allebei een 8,5 voor aanleg en harmonie, de punten die bij ex aeqo het verschil maken. En dus gebeurde iets zeer ongebruikelijks: twee hengsten mochten zich samen als winnaar opstellen.

Renate van Vliet reed In Style heel gemakkelijk rond, met veel harmonie en kwaliteit in drie basisgangen. De cijferlijst kende alleen 8,5-en. Onder Bart Veeze kreeg Imposantos een 9 voor de krachtige, mooi uitgebalanceerde draf en een 8 voor de galop, maar dat kwam in het totaal op hetzelfde neer. Wynton-zoon Imposantos liep dit keer fijn op eigen benen en deed volgens jurywoordvoerster Monique Peutz zijn naam eer aan.

Fürst Jazz

Het zat dicht bij elkaar in de kop van het klassement. Twee hengsten eindigden op 84 punten. Maar omdat Fürst Jazz (v. Fürst Romancier) onder Diederik van Silfhout een hoger cijfer kreeg voor aanleg (8,5), schoof de formidabel presterende vos van Joop van Uijtert en Paul Schockemöhle door naar de derde plaats, ten koste van Iconic B, gereden door zijn fokster Joyce Lenaerts. De zoon van Bon Bravour kreeg als hoogste cijfer een 9 voor de stap.

Inclusive en Intro K

Ook op 82 punten kwamen twee hengsten uit. Inclusive (v. Everdale) excelleerde in galop, maar werd onder Charlotte Fry soms wat kort in de hals. Intro K (v. Apache), de winnaar van de tweede omloop in Kronenberg, liep onder Femke de Laat opnieuw een zeer goede wedstrijd, maar mocht zich dit keer niet de favoriet van de jury noemen.

Prijsuitreiking:

Klik hier voor de uitslagen

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook