Ga naar hoofdinhoud

Titel ‘Staatspremie’ verdwijnt bij Oldenburger stamboek

Het Oldenburger Verband en Oldenburg-International hebben besloten om de titel 'Staatspremie' te laten verdwijnen en deze te vervangen door 'Oldenburger Hauptprämie'. Oldenburg is hiertoe gedwongen aangezien het ministerie de toekenning van het predicaat ‘staatspremiemerrie’ gelijk wil trekken in de verschillende deelstaten.


De eisen voor de toekenning van de Oldenburger Hoofdpremie zijn identiek aan die van de vroegere Staatspremie. Hetzelfde geldt voor de toekenning van de Verbandspremie. De merrietesten worden nog steeds uitgevoerd op de bekende manier en kwaliteitsvolle merries worden nog steeds uitgenodigd om deel te namen aan de elite merriekeuring in Rastede.

In de toekomst kunnen rijpaardmerries uit andere fokverenigingen ook de Oldenburger Hoofdpremie of de Verbandspremie ontvangen. Maar de niet-Oldenburg geregistreerde merrie moet dan wel op de merrietest voorgesteld worden door een lid van de Vereniging van Fokkers van het Oldenburgerpaard (OL) of die van de springpaarden Oldenburg International (OS).

Klik hier voor de data van de merrietesten in 2016.

Bron: Oldenburger Verband en Oldenburger-International/ Reiter Revue

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook