Ga naar hoofdinhoud

Totilas-zoon brengt dik 130.000 euro op voor het goede doel

Tu Le Merite (Totilas x Sarkozy). Foto: PSI
Paul Schockemöhle en Ann-Kathrin Linsenhoff hebben een zoon van Totilas geveild ten gunste van de Stichting ‘Ein Herz für Kinder’, een hulporganisatie van de krant Bild die kinderen en gezinnen in nood ondersteunt. De zesjarige ruin die de toepasselijke naam Tu le merite (mv. Sarkozy) heeft meegekregen maakte deel uit van de eerste Horses and Dreams online veiling die gisteren afliep en bracht 130.5000 euro op.

Daarmee was de Totilas nog niet eens de topper van de online veiling, waarin maar liefst drie paarden meer dan een ton opbrachten. De hoogste prijs was voor de vierjarige hengst De Royal (De Niro uit Royal Queen v. Royal Dance x Donnerhall). Zijn eindprijs staat op 170.000 euro. 120.000 euro was er voor de vierjarige hengst Fribaldi (v. Fürst Romancier) uit de merrie Franka (Sir Donnerhall x Gribaldi).

Gemiddeld 77.666 euro

PSI Events (het bedrijf van Paul Schockemöhle en Ullrich Kasselmann) organiseerde dit jaar voor het eerst gelijktijdig met het bekende concours Horses & Dreams een online veiling. In die veiling, die vorige week vrijdag al werd geopeond, zaten negen dressuurpaarden. De prijzen varieerden van 24.500 euro tot 170.000 euro. Gemiddeld werd er voor de dressuurpaarden 77.666,67 euro betaald. Uniek voor een online veiling.

Klik hier voor alle prijzen

Tu le Merite:

De Royal:

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook
Haal meer uit je abonnement!Ontdek jouw voordelen en activeer je account.

"Ik vind het fijn om de Paardenkrant te lezen en alle mooie foto's te bekijken. De verhalen zijn toch anders dan dat je online leest.' Renate van Uytert
Haal meer uit je Paardenkrant abonnement. Activeer je account en lees ook alle Premiumberichten!