Ga naar hoofdinhoud

Totilas-zoon brengt dik 130.000 euro op voor het goede doel

Tu Le Merite (Totilas x Sarkozy). Foto: PSI

Paul Schockemöhle en Ann-Kathrin Linsenhoff hebben een zoon van Totilas geveild ten gunste van de Stichting ‘Ein Herz für Kinder’, een hulporganisatie van de krant Bild die kinderen en gezinnen in nood ondersteunt. De zesjarige ruin die de toepasselijke naam Tu le merite (mv. Sarkozy) heeft meegekregen maakte deel uit van de eerste Horses and Dreams online veiling die gisteren afliep en bracht 130.5000 euro op.

Daarmee was de Totilas nog niet eens de topper van de online veiling, waarin maar liefst drie paarden meer dan een ton opbrachten. De hoogste prijs was voor de vierjarige hengst De Royal (De Niro uit Royal Queen v. Royal Dance x Donnerhall). Zijn eindprijs staat op 170.000 euro. 120.000 euro was er voor de vierjarige hengst Fribaldi (v. Fürst Romancier) uit de merrie Franka (Sir Donnerhall x Gribaldi).

Gemiddeld 77.666 euro

PSI Events (het bedrijf van Paul Schockemöhle en Ullrich Kasselmann) organiseerde dit jaar voor het eerst gelijktijdig met het bekende concours Horses & Dreams een online veiling. In die veiling, die vorige week vrijdag al werd geopeond, zaten negen dressuurpaarden. De prijzen varieerden van 24.500 euro tot 170.000 euro. Gemiddeld werd er voor de dressuurpaarden 77.666,67 euro betaald. Uniek voor een online veiling.

Klik hier voor alle prijzen

Tu le Merite:

De Royal:

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook