Ga naar hoofdinhoud

Veel Hollanders in Duitse verrichtingstest

Update
Aangemeld voor de test in Adelheidsdorf: Kingston JZ( Toto jr x Turbo Magic) Foto: Melanie Brevink - van Dijk
Flink wat Hollanders hebben zich met hun hengsten opgegeven voor een Duits verrichtingsonderzoek. Ad Valk stuurt zijn aangewezen Kingston JZ (Toto jr x Turbo Magic) bijvoorbeeld naar de test in Adelheidsdorf.

Drie Duitse 14-dagentesten beginnen deze week. Morgen begint die in Schlieckau en vrijdag is de aanlevering van de hengsten in Adelheidsdorf en Neustadt-Dosse. Overal is het volle bak. Niet zo gek, want de fokkers krijgen van de stamboeken op het hart gedrukt vooral niet te dekken met ongeteste hengsten. 40 hengsten staan in de catalogus van Schlieckau, 42 in die van Neustadt-Dosse en in Adelheidsdorf zijn 45 hengsten opgegeven.

Afgemeld

De zeer opvallende cat.nr 526 Kardam’s Whisper (Toto jr x Sir Sinclair, klik hier voor een video) van Glock stond op de lijst voor de 14-dagentest in Schlieckau, maar werd terug getrokken omdat de test nog iets te vroeg kwam. Ook King Karim (Toto jr x Painted Black) staat in de catalogus, maar deze voshengst loopt ondertussen op vrijwillige basis in het KWPN-voorjaarsonderzoek.

Van Kooten en Tewis

Ook de door Jan van Kooten en Reinie Tewis gefokte en vorig jaar in Westfalen goedgekeurde Karat du Plesis (Padock du Plesis x Corofino I), die voor 42.000 euro in handen kwam van Landgestüt Redefin, is opgegeven.De door Gebr. Lohuis uit Nijverdal gefokte cat.nr 36 (Vagabond de la Pomme x Donnalina v. Indoctro) en de door Henk van Wijlick uit Velden gefokte vierjarige cat.nr 12 (v. Cascadello I x Balou du Rouet), beide goedgekeurd in Vechta, staan eveneens op de lijst.

In Adelheidsdorf loopt ook de voor  700.000 euro geveilde kampioen van de Westfaalse keuring, Maracana (Milllennium x Lord Loxley).

Catalogus Adelheidsdorf

Kingston JZ

Wild Child van Jan Greve

In Schlieckau staat naast de Toto jr van Glock ook de Wild Child van Jan Greve op de lijst. Deze Wedgwood, die Greve voor 70.000 euro op de kop tikte in Vechta, is ook aangewezen bij het KWPN.

Verder komen er een aantal Vivaldi-nazaten: Paul Schockemohle komt met Vivaldon (die op de PS online veiling voor 56.000 euro verkocht zou zijn), kompaan Ulrich Kasselmann met een Vivaldi uit Bundeskampioene Samira (dus een halfbroer van For Emotion) en Helen Langehanenberg stuurt haar in Westfalen geprimeerde Tesla (Vitalis x Johnson) ook naar Adelheidsdorf. Deze laatste werd gefokt door Wim ten Pas.

Catalogus Schlieckau

Tesla:

Classico TN in Neustadt-Dosse

Classico TN (Cornet Obolensky x Burggraaf) van Team Nijhof – de hengst die tot grote verbazing van Team Nijhof in Den Bosch bleef staan – is opgegeven voor de test in Neustadt-Dosse. Daar staan ook de door Derk Noordhuis uit Wijster gefokte Global Champion (Global Express x Ahorn) en de door familie Van Straaten gefokte E-Power (Etoulon VDL x Quasimodo Z) in het boekje. Die laatste twee zijn aangemeld door het NRW Landgestüt.

Catalogus Neustadt-Dosse

Classico TN eerste sprongen onder het zadel:

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.