Team Nijhof komt niet met Verdi en Johnson naar Den Bosch Exclusief

Classico TN (Cornet Obolensky x Burggraaf)

Team Nijhof laat haar preferente hengsten Verdi TN (v. Quidam de Revel) en Johnson TN (v. Jazz) vandaag en morgen op stal staan in Geesteren. De twee  hengsten werden in Den Bosch verwacht voor de huldiging voor het preferentschap. Henk Nijhof senior heeft besloten de twee tophengsten thuis te laten vanwege de afwijzing van de driejarige hengst Classico TN (Cornet Obolensky x Burggraaf).

Nijhof is teleurgesteld dat de, in zijn ogen super getalenteerde,  hengst Classico TN (v. Cornet Obolensky x Burggraaf) gisteren in de tweede bezichtiging naar huis werd gestuurd door de KWPN hengstenkeuringscommissie.

De in Frankrijk gefokte Cornet-zoon waar het allemaal om gaat (zie video), is reeds goedgekeurd in Westfalen en Oldenburg.Bron: Paardenrant-Horses.nl

 

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.
4 reacties op Team Nijhof komt niet met Verdi en Johnson naar Den Bosch
 1. 1

  Ik kan de emoties van Nijhof deels wel begrijpen, maar je doet mee met dit circus en dien je de beslissing van de jury te respecteren, en om dan verdi en johnson niet te tonen de je ook de fokkers en gebruikers van deze parels te kort om ze niet te tonen,die mede verantwoordelijk zijn voor hen fok prestaties

 2. 2

  Ik vind het niet professioneel van Team Nijhof. Die jonge hengsten gaan zich heus wel bewijzen als de fokker er wat in ziet.KWPN of niet KWPN. Ben het eens met MJ dat je juist Verdi en Johnson moet laten zien voor de fokkers. Zonder fokker geen successen voor de hengstenhouder.

 3. 3

  Er zijn nog twee mogelijkheden om je gelijk te halen, dat is de herkeuring of, nog veel beter, via de sport. T.N. weet als geen ander hoe dat kan. Dit is een slechte actie, voor de ruiters, die de beide hengsten op dat zeer hoge niveau hebben gebracht en hier nog eens een prachtig podium hadden. Voor de fokkers van deze tophengsten, die nu een prachtige huldiging door de neus geboord zien. En als doekje voor het bloeden bij Verdi een KWPN mede-eigenaar (—) die de bloemen in ontvangst nam. Het zou T.N. sieren als ze sorry zouden zeggen en morgen alsnog met Johnson in de baan komen.

 4. 4

  Ik vind het een schande van Nijhof! Dit is de hoogste bekroning voor de fokker van deze hengsten en deze mensen worden nu in de kou gezet. Waarom komen ze dan wel met de jonge hengsten en laten ze die deelnemen aan de competities? Het KWPN heeft juist getoond zich wars te voelen van de bekende namen in de fokkerij en heeft terecht of onterecht (dat laat ik in het midden) deze hengsten niet doorverwezen. That is all in the game!