Trakehnerkampioen His Moment keert terug naar oude eigenaren

Cat.nr 18 His Moment (Millennium x Le Rouge) - Foto: Trakehner Verband e.V.

De kampioen van de Trakehner hengstenkeuring 2016, His Moment, is teruggekeerd naar een deel van de eigenaren die hem destijds voorstelde op de keuring, zo meldt Eurodressage. De hengst werd in de veiling vorig jaar aangeschaft door Andreas Helgstrand, maar het spermakwaliteit van de hengst bleek matig. 

Daarna besloot Helgstrand om de hengst terug te doen aan de eigenaren. Het Trakehner Verband bemiddelde hierbij, waarna His Moment verhuisde naar de stallen van Mario von Depka (Gut Lonken). Daar werd het sperma dagelijks gecontroleerd.

Hengstleistungsprüfung

Mede-eigenaar Bernhard Langels heeft aan Eurodressage bevestigd dat de hengst officieel is teruggekeerd. Hij zal nu voorbereidt worden op een carrière in de sport. In overleg met fokker Röhl, is besloten de hengst in februari 2018 deel te laten nemen aan de Hengstleistungsprüfung.

Dekdienst

De eigenaren melden dat als hij de test goed voltooid heeft, er hem niets in de weg zal staan om voor de dekdienst ingezet te worden.

Ook bij de Trakehnerkampioen van dit jaar, Kaiser Milton, is een dergelijke strijd gaande.

Bron: Eurodressage

 

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.