Ga naar hoofdinhoud

Tuigpaardendag: Eerste kampioenen gehuldigd

De eerste kampioenen op de Tuigpaardendag in Ermelo zijn gehuldigd. Kevin Huckriede stuurde ECW Imondro (v. Cizandro) van A. Engbers uit Vasse naar de kampioenstitel bij de young riders en Lieke Lueks kwam met de KWPN goedgekeurde Ditisem (v. Roy M) van haar opa Jan Muggen als beste uit de strijd bij de junioren. De Egbert Emmink-Bokaal voor driejarigen ging naar de eerder in het hengstenkeuringstraject afgewezen Kiek An M (v. Eebert). Deze platenbonte vos ging met Marieke Scherphof met ontzettend veel plezier door de baan.  

Bij de young riders werd Manon Veerman met Gentleman (v. Saffraan) tweede, gevolgd door Giantha (v. Atleet) met Mieke ter Schure. Bij de junioren stonden Fontana D met Dorian Donkers en Amaretto met Lieneke Wiering op de plaatsen 2 en 3.

Egbert Emmink Bokaal

De Egbert Emmink Bokaal ging naar de opvallende Kiek An M van A.J. van ’t Klooster uit Eemnes met Marieke Scherphof. “Een blij optreden van een paard met ontzettend veel kracht en balans.” Op 2 Kerro (v. Cizandro) met Brian Franken en op 3 King Thomas (v. Cizandro) met K. Erauw.

Lees ook:

https://www.horses.nl/fokkerij/volg-de-nationale-tuigpaarden-dag-live/

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook