Ga naar hoofdinhoud

Tuigpaardendag: Eerste kampioenen gehuldigd

De eerste kampioenen op de Tuigpaardendag in Ermelo zijn gehuldigd. Kevin Huckriede stuurde ECW Imondro (v. Cizandro) van A. Engbers uit Vasse naar de kampioenstitel bij de young riders en Lieke Lueks kwam met de KWPN goedgekeurde Ditisem (v. Roy M) van haar opa Jan Muggen als beste uit de strijd bij de junioren. De Egbert Emmink-Bokaal voor driejarigen ging naar de eerder in het hengstenkeuringstraject afgewezen Kiek An M (v. Eebert). Deze platenbonte vos ging met Marieke Scherphof met ontzettend veel plezier door de baan.  

Bij de young riders werd Manon Veerman met Gentleman (v. Saffraan) tweede, gevolgd door Giantha (v. Atleet) met Mieke ter Schure. Bij de junioren stonden Fontana D met Dorian Donkers en Amaretto met Lieneke Wiering op de plaatsen 2 en 3.

Egbert Emmink Bokaal

De Egbert Emmink Bokaal ging naar de opvallende Kiek An M van A.J. van ’t Klooster uit Eemnes met Marieke Scherphof. “Een blij optreden van een paard met ontzettend veel kracht en balans.” Op 2 Kerro (v. Cizandro) met Brian Franken en op 3 King Thomas (v. Cizandro) met K. Erauw.

Lees ook:

https://www.horses.nl/fokkerij/volg-de-nationale-tuigpaarden-dag-live/

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook