Ga naar hoofdinhoud

Verandering in SWB fokindex levert interessante lijst op

Quaterback en Dr. Müller Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Het Zweedse stamboek SWB heeft de nieuwe fokindexen gepubliceerd. Waar in de voorgaande jaren de resultaten van vijftien in de sport presterende kinderen werden meegenomen, is dat aantal nu teruggebracht naar tien. Dat leverde interessante resultaten op en geeft hengsten met weinig nakomelingen toch de gelegenheid in de fokindex terecht te komen.

Bij de springhengsten wordt de lijst met een betrouwbaarheid van 170% aangevoerd door Stakkato (v. Spartan) en Baloubet du Rouet (v. Galoubet A). De top vijf wordt verder compleet gemaakt door Cardento (v. Capitol I), Casall (v. Caretino) en Cosmeo (v. Contender).

 

D-lijn

Bij de dressuurhengsten domineren de Donnerhall-nazaten, met De Noir (v. De Niro) met een betrouwbaarheid van 179 aan kop. Don Schufro (v. Donnerhall), Skovens Rafael (v. Blue Hors Romanov) en De Niro (v. Donnerhall) volgen op plaats twee t/m vijf met allen meer dan 170%.

Nieuwkomer

Quaterback (v. Quaterman) is met een achtste positie een nieuwkomer binnen de top tien, doordat zijn nakomelingen goed tot hun recht lijken te komen in de hogere klassen.

Bron: Tidningen Ridsport

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.