Ga naar hoofdinhoud

Wahler reclameert Kaiser Milton wegens kreupelheid

Trakehner kampioen Kaiser Milton (Millennium x Van Deyk). Foto: Trakehner Verband e.V.
Burkhard Wahler kocht de Nederlandse Trakehner kampioen Kaiser Milton (v. Millennium) vorige maand voor 320.000 euro op de Trakehner hengstenkeuring in Neumünster. De door A.J.W. Aan de Stegge uit Enter gefokte hengst die werd voorgesteld op de keuring door Jan Pieter Dalsem, heeft zijn stal op Klosterhof Medingen inmiddels al weer verlaten. Wegens kreupelheid staat hij op een kliniek en de toekomst is vooralsnog onzeker.

Volgens Burkhard Wahler was Kaiser Milton bij aankomst al kreupel. ”Helaas is hij kreupel aangekomen op Klosterhof Medingen. We hebben hem vervolgens voor verder onderzoek naar een kliniek gebracht”, vertelt Wahler aan St. Georg. Jan Pieter Dalsem laat aan de redactie van Paardenkrant-Horses.nl weten dat hij voorlopig nog even geen commentaar geeft over de kwestie.

Reactie Trakehner Verband

Het Trakehner Verband heeft bevestigd dat de hengst officieel is gereclameerd door Wahler, maar wil op dit moment geen verder commentaar geven. “Kaiser Milton staat momenteel onder veterinair toezicht. Aangezien de veterinaire onderzoeken nog niet zijn afgerond, geven wij op dit moment geen verdere informatie”, aldus fokkerijleider Lars Gehrmann.

Vloek op Trakehner kampioenen

Dit is niet de eerste Trakehner kampioen waarmee problemen zijn ontstaan. Het lijkt alsof er een ware vloek ligt op de kampioenshengsten. Zo bracht Andreas Helgstrand vorig jaar de kampioen His Moment (v. Millennium, verkocht voor 200.000 euro) terug vanwege matig sperma. Datzelfde probleem was er met de kampioen van 2010 Imhotep (v. Gribaldi, verkocht voor 300.000 euro) en de kampioen van 2013, Kissinger’s Karma (v. Singolo), die voor 250.000 euro werd aangekocht door Platinum Stable.

Maar dat is nog niet alles:  Häwelmann (v. Hofrat), de kampioen van 2011, overleed voordat hij een enkele merrie gedekt had. Donauruf (v. Herzruf), de kampioen van 2012, was alleen met diepvriessperma beschikbaar en kwam niet door de Hengstleistungsprüfung. Sir Sansibar (v. Millennium), de kampioen van 2014, heeft zijn Hengstleistungsprüfung wel afgelegd, maar is nu alleen verkrijgbaar via diepvriessperma. Hij is verkocht en staat tegenwoordig op Stall Kasselmann ter voorbereiding op een carrière in de sport. Perpignan Noir (v. Schwarzgold), de kampioen van 2015, haalde zijn verrichtingstest maar nipt dit voorjaar.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/StGeorg

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook