Ga naar hoofdinhoud

Zadelkeuring Westfalen: Millennium van Reesink en Van Vivaldi van Rothenberger

Foto: Westfälisches Pferdestammbuch e.V.

Cat.nr 11 Milione (v. Millennium) van Eugène Reesink en Johan Ifversen en cat.nr 14 (v. Van Vivaldi) van de familie Rothenberger maakten vandaag op eerste dag van de zadelkeuring van het Westfaalse stamboek een goede indruk indruk. De opkomst was matig in Münster-Handorf: tien hengsten werden vandaag gepresenteerd.

Vandaag werden de hengsten beoordeeld op de straat en bij het vrijbewegen en -springen. Morgen vindt het belangrijkste onderdeel van de zadelkeuring plaats, de voorstelling onder de eigen- en de gastruiter. Vervolgens maakt de keuringscommissie direct bekend welke hengsten goedgekeurd worden voor de Westfaalse dekdienst.

Millennium en Van Vivaldi

De Millennium van Reesink, cat.nr 11 Milione, komt uit een moeder van Lord Loxley x Champus en is een halfbroer van de in Westfalen goedgekeurde Basic Instinct (v. Bretton Woods).

Familie Rothenberger stelt een zoon van de door henzelf in Nederland bij de familie Schuiling in Oosterwolde ontdekte Van Vivaldi (Vivaldi x Olivi) voor, die in 2015 naar Zweden werd verkocht. Deze cat.nr 11 komt uit een moeder van De Niro x Romancier. Uit deze stam komen al meerdere goedgekeurde hengsten.

Verder is er Nederlandse invloed via een zoon van All at once en een van  zijn vader Ampère.

Handige links

Klik hier voor de catalogus
Klik hier voor de collectie op HorseTelex
Klik hier voor meer informatie

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook