Ga naar hoofdinhoud

Zangersheide keurt hengst aan in buitengewone zitting

Gisteren heeft het Zangersheide stamboek een buitengewone zitting van de hengstenkeuringscommissie bijeen geroepen om de driejarige hengst Atomic d'Ick, nu Atomic Z, aan te keuren. De hengst werd vorige maand gekocht door Stoeterij Zangersheide bij zijn fokker Richard d’Ick in Frankrijk.

Peter Weinberg en Ulrich Kasselmann kwamen speciaal voor deze bijzondere keuring uit Duitsland over om de zoon van Cumano te beoordelen. De hengst kreeg een 10 voor zijn geweldige springvermogen. Niet helemaal verwonderlijk omdat hij uit een invloedrijke Holsteinse stam komt. Zijn grootmoeder is de volle zus van Cassini I en II en een halfzus van Clarimo. En Cassini I is ook weer de vader van Cumano waarmee Jos Lansink wereldkampioen werd. De moeder van Atomic Z, China d’Ick, is de halfzus van de hengsten Quintago I en II.

Zangersheide heeft het komende jaar een interessante hengst in de catalogus staan.

Bron Galop.be

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu
Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook