Ga naar hoofdinhoud

Zware Tour hengst Atze is erkend bij KWPN

Atze met zijn amazone Anouk Noordman Foto: Mirjam Thijs
Onder Anouk Noordman maakte begin dit jaar de pas achtjarige Atze zijn debuut in de Zware Tour. Vorig jaar liep de hengst succesvol Lichte Tour. Het KWPN heeft nu besloten de hengst te erkennen voor de dekdienst in de fokrichting Gelders Paard.

De sportcarrière van de bijzonder gefokte Atze heeft het afgelopen jaar een stroomversnelling genomen. In januari 2017 vertelde Anouk Noordman nog na haar winst in het ZZ-Zwaar: ”Het is een heel talentvol paard met aanleg voor piaffe en passage. We hebben hem in mede-eigendom en uiteindelijk is verkoop wel het doel. Eerst gaan we aankomend dekseizoen hem weer wat meer promoten voor de dekkerij en op den duur zal ik hem een keer Lichte Tour starten, maar hij is nog jong dus heel veel haast heeft dat niet.” Precies een jaar later debuteerde de combinatie met twee keer bijna 62% in de Intermediaire II.

Bijzonder gefokt

Atze is een zoon van Astor die is ingeschreven is bij het Noord-Europees Warmbloed Paard. Verder terug in de vaderlijn kom je dan bewezen hengsten tegen zoals Wolfgang en Farn. De moederlijn van Atze zit vol met tuigpaarden: moeder Beauvilina is een stermerrie met als vader de tuigpaardhengst Sander. Ook van moederskant voert Beauvilina het tuigpaardenbloed via Renovo-zoon Cinovo.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

2 reacties op “Zware Tour hengst Atze is erkend bij KWPN

  • Karel de Lange

    Merkwaardig dat het KWPN deze zeer goed evenwichtig gebouwde hengst alleen voor de Gelderse fokkerij erkend. Juist de dressuurpaardenfokkerij, waar de onevenwichtig gebouwde voorbeenbewegers (de eenpoters) steeds de hoofdmoot vormen, zou gebaat zijn met kwalitatieve evenwichtiggebouwde en harmonieuze hengst. Die zijn evenwicht en harmonie ontleent aan de klassieke warmbloed en Arabische (Farn, Amor en Ruthard) genen.http://www.easpstamboek.nl/fokkerij-artikelen/de-roemrijke-geschiedenis-van-het-ostfriese-paard/

  • Johan Hesselink Varsseveld

    is toch niks mis mee wanneer ik de berichten zo lees worden ze pas op 3 jarige leeftijd opgenomen in het stamboek en dan nemen ze ze graag hoor waar maak je je druk over

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook