Ga naar hoofdinhoud

Twee van de drie paarden terug bij slachtoffers van Rowan S.

Foto: Lonneke Ruesink

Twee van de drie verdwenen paarden uit Nuenen zijn herenigd met hen eigenaren, dat meldde het Eindhovens Dagblad vanochtend. Drie gedupeerden sloegen vorige week alarm nadat hun paarden en de verkoper verdwenen waren. Désiree van Wijk had haar paard Hechicero afgelopen maandag al terug, nadat van Wijk daar 4.000 euro voor neer moest tellen. Nu is ook Dancing Brave terug bij haar eigenaar Hilde Bowe, die iets meer geluk had aangezien haar paard niet doorverkocht was.

De terugkomst van Dancing Brave ging moeizaam en er was sprake van veel geheimzinnigheid. Rowan S. kwam via een omweg in contact met Bowe. Aan het Eindhovens dagblad vertelde Hilde: “Hij zou het paard bij ons laten terugbezorgen in Noordwijk. Daarop kregen we strikte instructies waar we ons aan moesten houden. De overhandiging was woensdagavond toen het al donker was. We moesten eerst op een afstand blijven en mochten daarna alleen de trailer openen op het paard eruit te halen. Ik weet niet eens of hij zelf achter het stuur zat.”

Geluk bij een ongeluk

Bowe had meer mazzel dan van Wijk had; Bowe’s paard was nog niet doorverkocht aangezien het er één was uit een wat hogere prijsklasse. Van Wijk moest de nieuwe eigenaar van haar paard 4.000 euro betalen om het dier terug te krijgen, waarna duidelijk werd dat er ook nog eens heel slecht voor haar Hechicero was gezorgd. Aan Bowe haar paard had Rowan waarschijnlijk meer willen verdienen, en kwam daardoor moeilijk van Dancing Brave af. “Dat maakt het ook moeilijker om te verkopen. Niemand koopt een paard voor meer dan 10.000 euro zonder alles heel goed te controleren,” besloot Hilde.

Valse naam

De drie slachtoffers van Rowan S. kwamen er vorige week achter dat hun paarden samen met S. verdwenen waren. De handelaar gebruikte een valse naam, en nadat de eigenaren achter de echte naam van de man kwamen, alarmeerden de drie de politie. S. ontvoerde zijn uit huis geplaatste dochtertje Hannah en een grote groep mensen deed al eerder aangifte tegen de handelaar wegens oplichting.

Belle Amie

Frans Klos is nu als enige nog op zoek naar zijn paard Belle Amie. Na vele tips reed Klos heel Brabant door op zoek naar de merrie. Frans zei tegen het Eindhovens Dagblad: “Het lijkt erop dat Belle Amie ongeveer vier of vijf keer is doorverkocht. Dus ik heb goede hoop dat we haar nog steeds terugvinden. Maar het blijft speculeren. Die handelaren die contact op hebben genomen, denken het paard op de foto te herkennen. Maar het is natuurlijk geen zekerheid.”

Bron: Eindhovens Dagblad/Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Eén reactie op “Twee van de drie paarden terug bij slachtoffers van Rowan S.

  • Hermans

    Bizar dat er nog steeds zulke mensen “gebruik” maken van paarden van andere mensen op deze manier. Schandalig gewoon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook