Ga naar hoofdinhoud

Pikeur Cees Kamminga zwaargewond na val op drafbaan

Pikeur Cees Kamminga raakte zondagavond op de drafbaan van Wolvega zwaargewond na een valpartij in de laatste race. Hij liep daarbij een klaplong, negen gebroken ribben, een kapotte heup, een bekkenbreuk en een gebroken staartbeen op. Zijn paard maakt het naar omstandigheden goed.

Voor zijn paard Savira Stardust waren de gevolgen van de zware val minder erg. De merrie liep een aantal vleeswonden op, die inmiddels gehecht zijn. Ze zal na haar herstel weer terugkeren in de baan.

Meerdere breuken

De ongelukkige 58-jarige Heerenvener werd met spoed naar de intensive care van het ziekenhuis van Zwolle vervoerd, waar meerdere breuken werden geconstateerd.Kamminga had op het moment van het ongeval de leiding met zijn paard Savira Stardust. In de slotbocht struikelde de 4-jarige merrie en kwam ze ten val. Kamminga werd liggend op de baan nog geraakt door MisterGoodNews, die gereden werd door Tom Kooyman. De koers werd direct gestaakt, afgebeld bij de wedkantoren en niet opnieuw gelopen.

Geen nek- en hoofdletsel

Kamminga liep naast een klaplong negen gebroken ribben, een kapotte heup, een bekkenbreuk en een gebroken staartbeen op. Een scan toonde maandag aan dat hij waarschijnlijk geen nek- en hoofdletsel heeft. Wel heeft hij problemen met de ademhaling en veel pijn. De tijdens de races verplichte bodybeschermer voorkwam nog erger leed. Het herstel van Kamminga zal langere tijd duren.

Lang uit de roulatie

Kamminga’s schoonmoeder Wietske Wiersma uit Heerenveen verwacht dat de pikeur uit Heerenveen lang uit de roulatie zal zijn. ,,Cees ligt zwaar in de kreukels en het herstel zal tijden duren. Hij zal het ‘halverwege de laatste bocht van speaker’ Hans Sinnige heel lang niet meer horen”, verwachtte ze maandag.

Bron: dvhn

2 reacties op “Pikeur Cees Kamminga zwaargewond na val op drafbaan

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.