Ga naar hoofdinhoud

Vrouw neemt paard mee in vliegtuig

Minipaardje in vliegtuig
Reizigers op de internationale luchthaven O’Hare van Chicago keken afgelopen week wel heel vreemd op toen zij een klein paardje bij de incheckbalie van American Airlines zagen staan. Tussen alle rolkoffers en weekendtassen stond viervoeter Flirty braaf met zijn bazin te wachten tot ze aan de beurt waren.

Hensley, het baasje van het minipaardje, plaatste foto’s van Flirty op de vlucht, waaronder één met een groep lachende bemanningsleden. „Ze waren erg vriendelijk en blij om Flirty op hun vlucht te verwelkomen. Zelfs de piloten kwamen even uit de cockpit om het diertje op hun vlucht te begroeten.”

Eigen instagrampagina

Flirty, die ook een populaire Instagram-pagina en een Twitter-account heeft, wordt door zijn baasje Hensley omschreven als een ’psych & mobility servicepaard’ en valt daarmee volgens American Airlines in de categorie ’getraind hulpdier’. Hensley lijdt aan verschillende aandoeningen, waaronder depressie, angst- en paniekstoornis en posttraumatische stress-stoornis (PTSS).

Hensly woont in Nebraska waar de meeste lokale bedrijven inmiddels wel gewend zijn aan Flirty. Ze gaat met haar naar de film en ze doen altijd samen boodschappen. Meestal wordt ze met haar minipaardje gastvrij ontvangen, maar niet door iedereen. Ze is twee keer met haar hulppaardje een winkel uitgezet.

American Airlines

Een vertegenwoordiger van American Airlines vertelde blij te zijn Flirty aan boord te mogen verwelkomen. “We erkennen de belangrijke rol die getrainde hulphonden, -katten en miniatuurpaarden kunnen hebben in het leven van mensen met een handicap.”

Ondanks dat de reis prima is verlopen, probeert Hensley zoveel mogelijk met de auto te reizen, omdat dat toch gemakkelijker is voor haar paard en voor de andere passagiers.

 

Bron: Telegraaf.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.