Ga naar hoofdinhoud

Fokker Frans van der Linden overleden

Daniel Bluman met Apardi.

De Brabantse fokker Frans van der Linden is op 7 juni op 84-jarige leeftijd overleden. Van der Linden fokte onder andere de KWPN-goedgekeurde hengst Bacardi VDL (Corland x Kannan) en diens volle broer, de KWPN-erkende Apardi. Als kroon op zijn werk kreeg hij in 2017 de KWPN Brabant Cup uitgereikt.

Van der Linden fokte rond de zeventig paarden en begon zijn stam met Nupardi (Juweel x Eufraat), die op vierjarige leeftijd werd aangeschaft. Haar kleindochter Gupardie (v. Jasper) slaagde met een 9,5 voor de aanleg als springpaard voor de IBOP. Deze merrie is de moeder van de internationale 1,50m-paarden Tupardie (v. Ahorn Z) en Agupardie (v. Montreal VDL).

Volle broers

De meest bekende fokproducten van Van der Linden zijn de hengsten Apardi, die met Daniel Bluman deelnam aan de Olympische Spelen in Rio (2016) en diens volle broer Bacardi VDL. Deze hengst won op zevenjarige leeftijd zilver op het WK in Lanaken en zette zijn carrière daarna voort onder het zadel van Janika Sprunger.

Bron: KWPN

Eén reactie op “Fokker Frans van der Linden overleden

  • Ja daar schik je dan toch wel even van. Ondanks dat je het weet ,het komt een keer.Frans een echte paarden man in hart nieren. Meerdere malen bij hem op bezoek geweest. Een paar weken terug heb ik nog met hem gebeld. Even bij praten. Hij fokte spring paarden met stam 1838, en ik fok nog dressuur paarden met de zelfde stam. Tupardi mijn stam moeder is door Frans gefokt. Tupardi is bij mij keur/preferent/prestatie geworden. Ik fok nu nog met deze stam Inesse Riche D Apardi ( al 48 jaar nu.)
    Frans je was een echte paarden genieter. Rust zacht, je blijft in onze herinnering.
    Alie en Bart Wiebing

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.