Ga naar hoofdinhoud

Ruiter en paard gewond na botsing met auto

In Someren raakte een ruiter en zijn paard gewond bij een botsing met een auto. Het Eindhovens Dagblad meldde dat de ruiter bij de aanrijding samen met het dier op de motorkap van het voertuig terecht kwam. Zowel de man als het paard hebben flinke verwondingen opgelopen.

Het slachtoffer deed zijn verhaal aan het ED: “Ik reed over de Jan Smitslaan toen er plotseling een auto met hoge snelheid kwam aanrijden. Toen ik omkeek, remde het voertuig niet af.” Niet veel later lagen de ruiter en het paard op de motorkap. “De bestuurster stopte vijftig meter verder, maar reed vervolgens gewoon door”, aldus Jos. De bestuurster bleek een paar honderd meter verderop te wonen.

Kruisbanden afgescheurd

Omstanders hebben Jos en zijn paard geholpen. Beiden hebben flinke verwondingen opgelopen. “Mijn enkel is dik en mijn kruisbanden zijn afgescheurd. Inwendig krijg ik nog een nader onderzoek omdat ik veel last heb van inwendige pijn. Ik kan niet lopen. Heb gisteren zo’n vijf uur in het ziekenhuis gelegen.”

Grote wond aan achterbeen

Het paard heeft flinke schrammen aan het ongeluk overgehouden. Aan de achterkant van zijn been zit een grote wond. “We moeten kijken of hij ooit nog de weg op kan. We weten niet of hij in een shock is geraakt. Het was een behoorlijke klap.”

Bron ED

Eén reactie op “Ruiter en paard gewond na botsing met auto

  • Desiree

    En zo gaan we om met paarden in het verkeer! Ik hoop dat de dader een hele zware boeten krijgt vanwege moedwillig in gevaar brengen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.