Ga naar hoofdinhoud

Eclips geblesseerd, Lips met Bayro als springreserve mee naar Boekelo

Tim Lips zou met Eclips (Phin Phin x Feinschnitt I) deelnemen aan Military Boekelo, maar door een lichte blessure heeft de ruiter besloten om de tienjarige ruin terug te trekken. In plaats daarvan reist Lips wel met Bayro (Casantos x Corland) af naar Boekelo. Niet om deel te nemen aan de dressuur of de cross, maar als reserve voor het springparcours.

“We zullen als reserve fungeren voor het springen, mocht één van de drie teamruiters uitvallen in de cross. Ik snap dat dit verwarrend kan zijn, dit heeft te maken met het nieuwe Olympische format”, laat Lips weten. “Wel heb ik alle vertrouwen dat, ondanks deze tegenvaller, we aanstaande zondag dat ticket binnen hebben!”

Bron: Horses.nl/Tim Lips

2 reacties op “Eclips geblesseerd, Lips met Bayro als springreserve mee naar Boekelo

  • Jacqueline

    Kan iemand mij uitleggen hoe het mogelijk is om een combinatie tijdens een EVENTING wedstrijd alleen in te zetten in het laatste onderdeel?

  • jan jonas

    Beste Jacqueline. De combinatie die je bedoelt heeft invloed bij organisaties en mag daarom onder voorwaarden het laatste onderdeel meedoen. Normaal schrijf je als ruiter het paard of paarden in. Veel hangt van de medische keuring af. Blijkbaar is hier sprake van speelruimte, waarbij andere combinatie dan die zijn ingeschreven voor onderdelen van deze wedstrijd aan de start mogen verschijnen. Je hebt als organisatie wel een juridisch probleem als je andere combinaties uitsluit en bepaalde combinaties wel door laat gaan, getuige deze kwestie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.