Ga naar hoofdinhoud

Bram Chardon wint Wereldbekerwedstrijd Boedapest

Update

Op de Wereldbekerkwalificatie voor vierspannen in Boedapest, Hongarije, heeft Bram Chardon zijn deelname aan de Wereldbeker deze winter veiliggesteld. De Nederlander won met een overmacht van ruim 20 strafpunten voorsprong de wedstrijd. Hij was eerste op alle onderdelen met een soevereine marathon en slechts één balletje in de vaardigheid. Volle punten dus voor Chardon.

Chardons span bestond dit weekend uit Floriano, Freddy, Geniaal, Idool en James Bond. De tweede plaats bij de vierspannen ging naar de Hongaar Zoltán Lázár, zijn landgenoot Jószef Dobrovitz jr werd derde. Thomas Blumschein uit Oostenrijk won de tweespanwedstrijd in Boedapest.

Niet gerust op

Chardon is nu verzekerd van genoeg punten om in het najaar van start te mogen gaan in de strijd om de Wereldbeker. Omdat hij dit seizoen wat later met zijn buitenwedstrijden begon, stond hij eind augustus
met drie meetellende kwalificatiewedstrijden op de zevende plaats in het tussenklassement. Ondanks zijn
overwinning in Beekbergen was rekenmeester Chardon er niet gerust op dat hij voldoende punten achter
zijn naam had. Daarom verscheen hij drie weken voor aanvang van het WK in Pratoni del Vivaro nog aan
de start van de wedstrijd in Hongarije. Met de vorm lijkt het goed te zitten. Chardon won de dressuur met een score van 72,4%, goed voor 44.12 strafpunten. In de marathon klokte hij in zes van de zeven hindernissen de snelste tijd, waardoor hij de leidende positie in het klassement behield. Vandaag maakte de menner het karwei af door in de vaardigheid slechts één balletje van de kegels af te rijden en wat tijdfouten te accepteren. Een klinkende overwinning was een feit en Chardon kan met het volle pond wereldbekerpunten huiswaarts keren.

Exell wint in Polen

Grote concurrent Boyd Exell was ondertussen op het CAIO 4* in Polen. In Baborowko reed de Australiër zondag een foutloze vaardigheid waardoor hij de wedstrijd won na een tweede plaats in de marathon en een eerste in de dressuur.

Uitslag totaal

Bron: Horses.nl / KNHS

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook