Ga naar hoofdinhoud

Gouden dag voor paardenmenners

mennen
Ondanks de stromende regen is het een zonnige dag in Pau voor de Nederlandse paardenmenners. Eerst pakte Frans Hellegers de overwinning in de finale enkelspan, later gevolgd door goud voor Harrie Verstappen bij de tweespannen. Ook de gouden teammedaille was voor Nederland.

Hellegers stuurde Donnerstolz trefzeker door het parcours, waarbij hij enkel te maken kreeg met tijdfouten. Jacqueline de Groot-Apon had ook moeite om het tempo hoog genoeg te houden. Daarnaast tikte ze twee balletjes van de kegels. De Groot-Apon eindigde op de vierde plaats. De tweede plaats was voor Pam Neill uit Groot Brittanie en de derde plaats voor de Spanjaard Carlos Sanjuan Fandos.

Bij de tweespannen tikte Verstappen één balletje af. Zijn voorsprong was na de dressuur en marathon echter zo groot, dat dit geen gevaar vormde voor zijn overwinning. Het zilver ging naar Gerard Leijten die een foutloos ronde reed. Door deze prestatie behield hij zijn krappe voorsprong op de als derde geplaatste Spanjaard Miguel Gutierrez.

Klik hier voor alle resultaten.

Bron: Horses / Hoefnet

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook