Ga naar hoofdinhoud

Duitse overwinning in de teamkür

Team Roy Rogers behaalde zojuist een score van 7,640% in het groepsonderdeel van de voltige. Ze deden dit onder leiding van longeur Cynthia Danvers op het voltigepaard Hercules. Deze score leverde met de zevende plek een tevreden resultaat op. Overtuigende winnaar van de teamkür was het Duitse team RSV Neuss-Grimlinghausen met een topscore van 9,226%.

In totaal streden vanmiddag elf teams voor de winst in de teamkür. Het Nederlandse team bestaande uit Iris Heijboer, Sofie van der Laan, Dianne ter Meulen, Renske van Schaik en Carola en Esther Sneekes kwam niet in de buurt van het podium. De kür met het thema ‘Cinderella’ was goed voor de zevende plek. Longeur Cynthia Danvers was enorm tevreden en trots op het team. “Hercules was nog nooit zo braaf in een kür”, aldus Danvers. Zondag treedt het team nog een keer aan in de finale van het EK.

De kür werd met grote voorsprong gewonnen door het Duitste team RSV Neuss-Grimlinghausen onder leiding van Jessica Lichtenberg. Met een score van 9,226% kon Duitsland de overwinning niet meer ontgaan. Het Zwitserse team Lütisberg onder leiding van Monika Winkler-bischofsberger was goed voor de tweede plek met een score van 8,653%. Het Oostenrijkse team maakte de top drie compleet met een score van 8,331%.

De vierde plek was voor het Italiaanse team onder leiding van Laura Carnabuci. Het Franse team stelde zich als vijfde op.

Tussenstand van de teams na plicht en freestyle:
1) Team RSV Neuss-Grimlinghausen, Deli FRH (GER) 8,464
2) Team Lütisburg, Will Be Good(SUI) 8,175
3) Team Wildegg, Alessio l’Ambile (AUT) 7,936
7) Team Roy Rogers, Hercules (NED) 7,148

Klik hier voor de volledige uitslag. 
Klik hier voor alle informatie over EK Aken 2015.
Klik hier voor het foto album. 

Bron: Horses/KNHS

 

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook