Ga naar hoofdinhoud

Geen top tien voor Sneekes en de Ridder

De twee Nederlandse finalisten die vanmorgen van start mochten in de finale van het EK voltige, Claire de Ridder en Carola Sneekes wisten net niet in de top 10 te eindigen. De Ridder kwam uit op de dertiende plaats en Sneekes werd elfde. De Zwitserse Simone Jaïser won goud, Corinna Knauf won zilver voor thuispubliek en de Oostenrijkse Lisa Wild pakte de bronzen medaille.

Claire de Ridder mocht vanmorgen als eerste van start voor Nederland en kreeg 7.749 punten in de kür. Hiermee kwam ze uit op een eindscore van 7.418 punten en een dertiende plaats.
“Ik maakte vandaag een klein foutje,” vertelt ze na afloop van de freestyle. “Maar ik kon het gelukkig goed oplossen.”

Carola Sneekes behaalde een score van 7.774 voor de kür en dat zorgde voor de eindscore van 7.494 en de elfde plaats in dit kampioenschap.
“Ik heb mezelf gewoon onderschat,” reageert Carola na haar optreden. “Het is jammer van mijn technische test van gisteren. Het was echt de stress waarom het niet lukte. Eigenlijk had ik vantevoren niet eens verwacht om in de finale te komen, daarom heb ik vooral getraind op de plicht en freestyle.” Vorig jaar overleed haar paard Milo, tegenwoordig voltigeert ze met Nolan, die gelongeerd wordt door haar moeder Marjo. “Daar ben ik echt een hele poos stuk van geweest, maar na dit EK weet ik echt dat ik met de voltigesport door wil gaan. Ondanks dat ik geen eigen trainer heb, ga ik er wel voor. Doelen zijn er tenslotte om gehaald te worden.” Wat dat doel dan is? “Ik focus op een plek ik de topdrie!”

Jaïser werd tweede in de kür met 8.668 punten, maar was met een eindscore van 8.321 punten toch de beste op het EK. Knauf won de kür met 8.747 punten en kwam uit op de eindstand 8.280 punten en Wild werd derde in de kür en kwam in totaal uit op 8.207 punten.

Klik hier voor alle uitslagen.
Klik hier voor alle informatie over het EK in Aken.

Bron: Horses/Persbericht

 

 

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook