Ga naar hoofdinhoud

Michael Jung behoudt leiding na cross

Update
Michael Jung en fischerRocana FST Foto Michelle Dunn
Het tweede onderdeel van de Rolex Kentucky Horse Trials afgelopen, en de winnaar van de dressuur, Michael Jung met fischerRocana FST, heeft de leiding stevig in handen met alleen het springparcours nog te gaan. Het verschil met de nummer twee, Phillip Dutton, is groter geworden.

Jung en fischerRocana hebben foutloos gecrost en slechts 0,8 strafpunten voor tijd laten noteren op de door de regen glad geworden ondergrond. Hun score na de cross is op 35.2 gekomen. Zelfs als de als tweede geplaatste Alison Springer de tijd haalt, zal Jung nog met enkele punten voorsprong het afsluitende springparcours in gaan morgen. Maar Springer liep met Arthur tegen een weigering op en kreeg hierdoor veel tijdfouten waardoor ze in het klassement naar de 44ste plaats zakte.

De Amerikaan Phillip Dutton reed met zijn paarden Fernhill Fugitive en Mighty Nice twee goede rondes ondanks de moeilijke condities. Hij staat nu tweede en derde in het klassement. Van de 64 combinaties in de cross, finishten er 56. Michael Jung was de snelste van allemaal.

“Ik ben ongelooflijk blij met mijn paard [Fischerrocana]. Ze vocht voor me erg geconcentreerd, ze vertrouwde me de hele tijd – dat geef de ruiter een groots gevoel”, zei Jung na zijn succesvolle cross. De Duitser stevent af op zijn tweede overwinning op rij in Lexington, vandaag is het afsluitende springparcours.

Kijk hier naar de rit van Michael Jung.

Klik hier voor de uitslag na de cross.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/persbericht

2 reacties op “Michael Jung behoudt leiding na cross

  • Alice

    Veronica , het Nederlands gefokte paard ,staat met Lauren Kieffer ,USA, heel mooi op de 6 e plaats.

  • HC

    O…… om toch één keer in je leven zo door een cross te kunnen gaan….
    Jaloers!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook