Ga naar hoofdinhoud

Somber einde voor Nederland op WK endurance

Donna Oudshoorn

Voor Nederland is het WK endurance in Groot Brittannië weinig vreugdevol afgelopen, met als dieptepunt het overlijden van Karrimh van Donna Oudshoorn. Karrimh kwam in de eerste ronde ten val en in overleg met Donna Oudshoorn werd besloten het paard in te laten slapen. Barbara Peterse mocht met Pachino na 140 kilometer niet verder na de laatste veterinaire controlepost. Carmen Romer moest in de tweede ronde opgeven, omdat Gitana kreupel liep. Winnaar van het wereldkampioenschap in het Britse Euston Parkwerd werd sjeik Mohammed bin Rashid Al Maktoum van de Verenigde Arabische Emiraten.

“Donna en Karrimh kwamen in de eerste ronde ten val”, vertelt teamveterinair Frans Arts. “Karrimh leek toen nog te kunnen lopen. Hij is direct vervoerd naar een kliniek in Newmarket, waar de dierenartsen constateerden dat zijn schouder onherstelbaar beschadigd was. In overleg met Donna is toen besloten om Karrimh te euthanaseren. Het is een heel verdrietig ongeluk en we zijn hier ook allemaal erg aangeslagen.”

Plaats twee en drie gingen eveneens naar de Verenigde Arabische Emiraten. Als tweede eindigde sjeik Rashid Dalmook Al Maktoum en als derde Ali Ahalfan Al Jahouri. Als vierde kwam de voormalig wereldkampioen binnen, de Spaanse Maria Alvarez Ponton. Het team van de Arabische Verenigde Emiraten won tevens de teamcompetitie. Het team behaalde maar liefst een voorsprong van twee uur op de nummer twee Frankrijk. Oman werd derde, Amerika vierde en België vijfde.

Er gingen 147 ruiters en 29 teams van start voor het 160 kilometer lange parcours over gras en zand. Door de stortregen werden de omstandigheden zo slecht dat de organisatie besloot de ruiters het parcours niet volledig te laten voltooien.

Bron: Horses / KNHS / Horsetalk

 

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Eén reactie op “Somber einde voor Nederland op WK endurance

 • sijtsma Tini

  hélaas het paard heeft het niet gehaald, wat is dit toch jammer in deze sport. Vraagt men zich wel eens af of dit wel normaal is om dit soort prestaties te verlangen van een dier? Ik heb zelf een paard getraint dat ook verkocht is aan deze sheik Maktoum . Waarom heb ik er 2jaar over gedaan om dit jonge paard tot dit soort prestaties te brengen? Ik was onwetend van deze sport en de soort pratijken.. heb geprobeert om dit jonge leven een kans maken geven en wat is het resultaat? Ik weet maar een ding, het paard is geworden zoals dit paard, tot een instrument om geld te maken en niet meer dan dat!

  een schandaal en wat ik altijd heb gezegd… een sport ? Neen het is gewoon geld maken!

  Toen ik dit paard trainde was ik nog onwetend en verliefd op de eigenaar en ik heb mij laten gebruiken om een paard , een skelet toen nog en dus van generlij waarde tot een waardevol sportpaard te maken geheel op eigen kosten. Training en verzorging waren geheel voor mijn rekening. Gekocht voor 5000 en verkocht voor 600.000 dat is nog eens buisseness

  Het paard heb ik dus bijna 2 jaar in bezit gehad en is dus nadat het 130 km had gelopen met succes verkocht aan sheik Maktoum op leeftijd van ongeveer 6 jaar oud

  waarom heb ik veel tijd gestoken in dit paard? Omdat ik deze dieren lief heb en ze wil behouden..
  niet om ze te gebruiken of te exploiteren , vooral niet !
  einde verhaal!

  geen enkel dier verdient dit einde of dit leven! Het is gewoon een instrument om roem of geld te verdienen en niet meer en ik kan het weten.. ze geven gewoon een injektie met anabole steriodide.. droge dus wat sportieve?

  ik ben tegen en was tegen en wat doet de eigenaar,hij geeft opdracht om deze produkten te injecteren

  gewoon een doping scandaal? nee hoor… dit is de prakijk en dus niet een exception. geen uitzondering heelaaas

  de praktijk!

  einde verhaal!!!

  ga dus gewoon door en noem dit vooral sport!

  buisseness
  en niet niet meer dan dat over de rug van deze dieren die gewoon hun werk doen voor ons trainers, onwetend van het misbruik dat hen nog te wachten staat tot de dood er opvolgt

  ik was onwetend om dit paard te trainen voor de 160 km en dat heb ik mijzelf verweten .. verliefd op de eigenaar die dit paard voor 600.000 francs heeft verkocht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook