Olivier Philippaerts valt bij training, deelname onzeker

Olivier Philippaerts. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Er pakken zich donkere wolken samen boven de deelname van Olivier Philippaerts aan de Europese kampioenschappen in Gothenburg. De Belg kwam vanmorgen ten val en verliet de arena met een schouder uit de kom.

In de oefenronde in  het Ullevi-stadion, bedoeld voor de paarden om gewend te raken aan de grootse accommodatie, staakte H&M Legend Of Love voor het water. Philippaerts viel van zijn paard en probeerde zijn merrie vast te houden. Het hoofdstel ging er af en Oliviers schouder raakte uit de kom. Hij verliet de piste met duidelijk veel pijn.

Reserveruiter Jérome Guery

Op dit moment is nog niet bekend of Jérome Guery de plaats van Olivier Philippaerts in moet nemen voor het springtoernooi dat woensdag begint.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.