Ga naar hoofdinhoud

Geert-Jan Raateland: ‘Beetje meer knallen pakte goed uit’

Update
Geert-Jan Raateland met Don Bravour. Foto: Facebook Geert-Jan Raateland
De Prix St. Georges van de Subtopwedstrijd in Hulten werd vandaag geregeerd door ruiters met hun hengsten. Geert-Jan Raateland en Don Bravour (v. Painted Black), de volle broer van de KWPN-hengst Bon Bravour, wonnen de rubriek met 72,57%. Patrick van der Meer en Majestic Chinook (v. Vivaldi), die weer een volle broer is van Desperado, volgden op de tweede plaats.

“Don Bravour was lekker fris en super scherp. Toen ik de ring in ging had ik voor m’n gevoel tien minuten langer kunnen losrijden maar blijkbaar was dat niet nodig”, vertelt Geert-Jan Raateland enthousiast.

Dubbeltellers

“Z’n draf is de laatste weken veel verbeterd en daar scoorden we nu een hoop achten voor. De series waren een beetje terug gereden. Ze waren wel foutloos en we kregen er zevens voor, maar hij was net iets te scherp waardoor ik er met m’n been niet helemaal aan kon zitten.” Voor de pirouettes werd het duo beloond met 8,5-en en negens. Raateland reageert lachend: “Dubbeltellers dus dat tikt lekker aan.”

Slechte timing

Raateland en zijn hengst hadden zich geselecteerd voor Jumping Amsterdam, maar daar verscheen hij met met Crespo (v. Vivaldi) in de baan. “Twee dagen voor Jumping was Don Bravour ineens kreupel. Het bleek een hoefzweer en hij moest twee dagen stappen. Daardoor kon ik hem helaas niet rijden in Amsterdam, maar gelukkig mocht ik Crespo meenemen. Het viel met Don gelukkig reuze mee, alleen was het een slechte timing.”

Meer knallen

Het duo gaat eind van de maand van start op het NK en Raateland gebruikte de wedstrijd in Hulten als oefenrondje. “In de selecties wilde ik vooral foutloos rijden maar vandaag ging het nergens om. Ik besloot met meer lef door de draftour te gaan en meer na te denken in de galop. Een beetje meer knallen en dat pakte gelukkig goed uit. Dat kan ik eigenlijk best doen want we waren nu alsnog foutloos”, lacht de ruiter die in de aanloop naar het NK nog twee keer gaat trainen bij Nicole Werner.

Juryverschil

Patrick van der Meer en Chinook kregen te maken met juryverschil. Hoofdjury Willemien Blanken plaatste het duo aan kop, collega Patricia Wolters vond de proef de vierde plaats waard. De gemiddelde score van 71,25% betekende uiteindelijk de tweede plek. Van der Meer reageert enthousiast over zijn proef met de Vivaldi-zoon: “De score van 71% is mooi en ik was zelf enorm tevreden over de proef. Chinook is een super fijn paard om mee te nemen. In Mechelen deed hij het fantastisch in de Prix maar raakte gespannen in de kür. Dit was een mooie oefening om het vertrouwen weer te herstellen”, vertelt Van der Meer die hoopt de hengst volgende maand te starten op Indoor Brabant.

Kantine

Koosje Mulders en Wim (v. Rubels) volgden op de derde plaats. Het duo scoorde al meerdere keren boven de 70%, kreeg vandaag een negen voor de serie om de drie maar had net wat teveel foutjes waardoor de score op 68,29% bleef steken. “Het was allemaal net niet strak genoeg. Ik moet zorgen dat ik hem met z’n hoofd meer bij het werk kan houden. Wim zat gewoon de kantine in te kijken tijdens de proef”, legt Mulders uit die ook geselecteerd is voor het NK. “Ik ga met vertrouwen naar Ermelo en heb er vooral heel erg veel zin in.”

Klik hier voor de uitslagen.

Lees ook:
Patrick van der Meer en First Apple ruimschoots naar zege

Lees woensdag meer in De Paardenkrant.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.