Ga naar hoofdinhoud

Ben Maher wint twee dagen achtereen met ‘geleende’ Don Vito

Ben Maher met Don Vito - Foto: GCT/Stefano Grasso
Op hetzelfde concours, met hetzelfde paard, twee dagen achter elkaar winnen is springruiters zelden gegeven. De Brit Ben Maher kreeg het voor elkaar in Parijs, en dat met een 'geleend' paard! Die unieke prestatie ging wel ten koste van een Hollander, Van Asten moest het doen met de tweede plaats. 

Gisteren won de Britse springruiter Ben Maher al het 1,45m op de openingsdag van de GCT-wedstrijd in Parijs. Hij deed dat met de van Emily Moffit geleende Don Vito (v. Quaprice Bois Margot). Vandaag was er wederom de winst. Een unicum.

We ruilen wel eens van paard

Maher vertelt over de ruin: “Ik heb Don Vito pas een keer of twee gereden en mocht hem voor dit weekend lenen van Emily Moffet die hem sinds enkele maanden op stal heeft staan. We rijden allebei voor Poden Farms en ruilen dan wel eens van paard.”

Tweede plaats voor van Asten

Op de tweede plaats eindigde Leopold van Asten met VDL Groep Urane de Talma (v. Argentinus), de merrie die vorige week in Monte Carlo ook al twee keer in de prijzen liep. Vandaag de eerste dikke buit voor de tienjarige merrie, die pas sinds mei bij Van Asten onder het zadel is. Ze streek met de tweede plaats 10.000 euro op.

Uitslag

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook