Ga naar hoofdinhoud

Yannick Janssen van Grunsven, Pam Nieuwenhuis en Emma Bocken winnaars in Opglabbeek

Mooi Nederlands succes op het internationale springconcours voor de jeugd in Opglabbeek. Yannick Janssen van Grunsven, de zoon van Sjef Janssen en Anky van Grunsven won het 1,15m met Alpina (v. One Day). De dertienjarige Emma Bocken pakte de 1,25m rubriek met haar KWNP merrie Estera van de Vosberg.

Van Grunsven reed een foutloze barrage voor de Belgische Louise Ameeuw, die het in de latere rubriek ook Emma Bocken nog lastig maakte. Voor het 1,15m had Ameeuw Hallina de Muze (v. Tinka’s Boy) gezadeld. Deze merrie werd vorig jaar nog door Lisa Nooren gereden op 1,45m-niveau. Derde werd Salida Lynch, met Calida G (v. Calido).

Nederlands-Belgische top vijf in 1,25m

Gisteren moest Emma Bocken en de Belgische Louise Ameeuw nog voor laten gaan in een vergelijkbare rubriek. Vandaag ruilden beiden van plek en moest Ameeuw met haar Zangersheide-hengst Bamak0 M’Aurea genoegen nemen met de tweede plaats. Met haar andere hengst Lover Boy Z belandde ze op vier. De Nederlandse Renee Hazeleger sloot de top vijf af met Whipped Cream en Femke Braat was met de achtjarige KWPN-ruin First-Choice goed voor een zevende plek.

Nieuwenhuis aan kop in pony-springen

Bij de pony’s was de winst ook voor Nederland. Amazone Pam Nieuwenhuis reed haar Seraja naar de overwinning dankzij een voorsprong van 0,2 seconden in de barrage op de Britse Claudia Moore. De Deense Anna Sofie Toernas werd derde en de Nederlandse Lily Engelsman vierde.

Uitslagen

Bron: Horses.nl

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Eén reactie op “Yannick Janssen van Grunsven, Pam Nieuwenhuis en Emma Bocken winnaars in Opglabbeek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook