Yannick Janssen van Grunsven, Pam Nieuwenhuis en Emma Bocken winnaars in Opglabbeek - Horses.nl Ga naar hoofdinhoud

Yannick Janssen van Grunsven, Pam Nieuwenhuis en Emma Bocken winnaars in Opglabbeek

Mooi Nederlands succes op het internationale springconcours voor de jeugd in Opglabbeek. Yannick Janssen van Grunsven, de zoon van Sjef Janssen en Anky van Grunsven won het 1,15m met Alpina (v. One Day). De dertienjarige Emma Bocken pakte de 1,25m rubriek met haar KWNP merrie Estera van de Vosberg.

Van Grunsven reed een foutloze barrage voor de Belgische Louise Ameeuw, die het in de latere rubriek ook Emma Bocken nog lastig maakte. Voor het 1,15m had Ameeuw Hallina de Muze (v. Tinka’s Boy) gezadeld. Deze merrie werd vorig jaar nog door Lisa Nooren gereden op 1,45m-niveau. Derde werd Salida Lynch, met Calida G (v. Calido).

Nederlands-Belgische top vijf in 1,25m

Gisteren moest Emma Bocken en de Belgische Louise Ameeuw nog voor laten gaan in een vergelijkbare rubriek. Vandaag ruilden beiden van plek en moest Ameeuw met haar Zangersheide-hengst Bamak0 M’Aurea genoegen nemen met de tweede plaats. Met haar andere hengst Lover Boy Z belandde ze op vier. De Nederlandse Renee Hazeleger sloot de top vijf af met Whipped Cream en Femke Braat was met de achtjarige KWPN-ruin First-Choice goed voor een zevende plek.

Nieuwenhuis aan kop in pony-springen

Bij de pony’s was de winst ook voor Nederland. Amazone Pam Nieuwenhuis reed haar Seraja naar de overwinning dankzij een voorsprong van 0,2 seconden in de barrage op de Britse Claudia Moore. De Deense Anna Sofie Toernas werd derde en de Nederlandse Lily Engelsman vierde.

Uitslagen

Bron: Horses.nl

Eén reactie op “Yannick Janssen van Grunsven, Pam Nieuwenhuis en Emma Bocken winnaars in Opglabbeek

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook