Ga naar hoofdinhoud

Aniek Poels moet heren voor laten gaan in barrage

Update - Video
Aniek Poels met Athene Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

In de Rabobank Championship of Rotterdam Prijs, een 1,55 meter met barrage, is Aniek Poels met Barry White op de vierde plaats geëindigd. De amazone hield zich goed staande in de barrage, maar moest haar drie concurrenten Marco Kutscher, Marcus Ehning en Rolf-Göran Bengtsson voor laten gaan.

Met de elfjarige Twisther-zoon ging Aniek Poels als eerste van start in de barrage. Een balk en exact 43 seconden op de teller en nog drie ruiters te gaan, maakte het spannend of er nog een top drie positie in zat voor de amazone.

Foutloze rit Kutscher

Kutscher betradt direct na Poels de ring in het zadel van Balermo (v. Baloubet du Rouet). De Duitser zette een sterke rit neer met de Oldenburgse ruin en passeerde de finish zonder een balk te hebben geraakt. Op de teller verscheen 41,19 seconden.

Ervaring aan kop

Daarna was het de beurt aan de ervaren combinatie Ehning/Funky Fred. De ruiter stuurde de For Pleasure-zoon handig in de rondte en deed wat van hem verwacht werd. 40,11 seconden op de teller en een foutloze rit boden de Duitser een goede uitgangspositie voor de overwinning.

Balk voor Bengtsson

Rolf-Göran Bengtsson was de vierde en tevens laatste ruiter die de ring betrad in de barrage. Hoewel de Zweed met een tijd van 40,33 Ehning op de hielen zat, gooide een balk roet in het eten en moest hij genoegen nemen met plaats vier.

Bekijk hieronder de winnende rit van Ehning:

 

 

Klik hier voor de uitslag.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook