Ga naar hoofdinhoud

Bas Moerings wint hoofdrubriek op openingsdag Geesteren

De regen was geen spelbreker voor Bas Moerings op de openingsdag van CSI Twente op het Erve Maathuis in Geesteren. Met zijn KWPN'er Fasther (v. Vigo d'Arsouilles) was Moerings de snelste in de hoofdrubriek van de donderdag. Liza Tiebot zorgde voor de tweede Nederlandse zege in de 2*-rubrieken, het 1,30m was voor haar en Guidam-zoon Winchester. Het 1,35m kwam op naam van de Italiaanse Martina Simoni en Winn Winn (v. Chin Chin).

Als een van de laatsten in de hoofdrubriek, een Twee Fasen over 1,40m, trok Bas Moerings de winst naar zich toe. Met zijn snelle Fasther klokte hij 31,47 seconden en troefde de Portugees Nuno Tiago Gomes af die als zesde starter de leidende positie in handen had. Gomes had met de Numero Uno-zoon Disco een tijd van 32,44 seconden neer gezet en leek hiermee te gaan winnen. Maar Moerings stuurde de achtjarige zoon van Vigo d’Arsouilles bijna een seconde sneller rond, 31,47 seconden.

Hokse en Billington geklopt

In een tijd van 33,06 seconden werd Marcelle Hokse en Example (v. Ultimo) derde. Sander Geerink zat daar twee tiende achter met Egilius (v. Ustinov). De top vijf werd volgemaakt door James Billington met de Berlin-zoon  Comfortuna VDL.

Tiebot wint 2* 1,30m

Liza Tiebot zorgde voor de tweede Nederlandse zege in de 2* wedstrijd. In het 1,30m direct op fouten en tijd werd ze geflankeerd door Ellen Zwijnenberg en Hester Klompmaker. Tiebot kwam met Winchester (v. Guidam) tot een tijd van 64,63 seconden, ruim een seconde sneller dan Zwijnenberg en Etcetera (v. Carnute) en bijna drie seconden sneller dan Klompmaker met Guesssina (v. VDL Zirocco Blue).

Italiaanse zege in 1,35m

In het 1,35m was Martina Simoni de snelste op Winn Winn (v. Chin Chin). Vijf Oranje-ruiters konden de Italiaanse niet van haar troon stoten. Bart Lips werd op twee seconden tweede met Bent (v. Vancouver). Aniek Diks reed Fiarabo (v. Diarado) naar de derde plek op 0,04 achter Lips.

Klik hier voor alle uitslagen.

Bron CSI Twente/Paardenkrant-Horses.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook