Ga naar hoofdinhoud

Big Star en Nick Skelton gaan met pensioen

Nick Skelton met Big Star. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Het gouden duo van de Olympische Spelen in Rio, Nick Skelton en Big Star (Quick Star x Nimmerdor), gaat met pension. Het officiële afscheid staat gepland voor zondag 14 mei op de Royal Windsor Horse Show.

Nick Skelton (59) was vier decennia een ware legende in de sport. De Brit behaalde zestien medailles op kampioenschapen en nam zeven keer deel aan de Olympische Spelen. Het ultieme hoogtepunt was vorig jaar in Rio, waar hij met Big Star de individuele gouden medaille won.

Twee keer olympisch goud

Naast de ruiter gaat ook de door Cees Klaver gefokte Big Star met pensioen. De inmiddels veertienjarige hengst sprong in zijn carrière onder Skelton twee keer naar olympische goud.

Moeilijke beslissing

“Ik heb altijd gezegd dat als Big Star met pensioen zou gaan, ikzelf ook zou stoppen”, vertelt Skelton. “De sport heeft me de afgelopen 43 jaar meer gegeven dan ik ooit had durven hopen. Het is een moeilijke beslissing maar ik word niet jonger en het is mooi voor ons tweeën om op ons hoogtepunt te stoppen.”

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/Britishshowjumping

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook